"Ο αγώνας μας μπορεί και πρέπει να νικήσει!"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/01/2019 - 09:55 | Author: Newsroom Ipaidia

Ο αγώνας μας μπορεί και πρέπει να νικήσει! Ούτε βήμα πίσω! Μαζικά και αποφασιστικά μπλοκάρουμε το νόμο έκτρωμα!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η ψήφιση του νόμου εκτρώματος δεν σηματοδότησε το τέλος του αγώνα! Με μαζική συμμετοχή αναπληρωτές και μόνιμοι, εκπαιδευτικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι έδωσαν δυναμικό παρόν το Σάββατο 26/1 σε μια ακόμη διαδήλωση, γεμίζοντας τους δρόμους με τη φωνή και τη μαχητικότητά τους! Δηλώσαμε αποφασιστικά ότι το προσοντολόγιο θα μείνει στα χαρτιά, ότι δε θα παζαρέψουμε το μέλλον και τη δουλειά μας! Θα υπερασπιστούμε μέχρι τη νίκη το δικαίωμα όλων σε μόνιμη και σταθερή εργασία!

 

 

Η διαδήλωση κατέληξε στο Πολυτεχνείο, όπου πραγματοποιήθηκε συνέλευση αγώνα. Στη διάρκεια της συζήτησης φάνηκε η διάθεση το κίνημα, που οργανώνεται και ριζοσπαστικοποιείται μέσα από τις απεργίες, τις διαδηλώσεις, τις καταλήψεις των τελευταίων ημερών, να συνεχίσει με τον ίδιο αποφασιστικό τρόπο τον αγώνα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, για μόρφωση και σταθερή εργασία για όλους. Με πολύμορφες δράσεις και αγωνιστικό σχεδιασμό σε βάθος και διάρκεια, οργανώνουμε τα επόμενα βήματά μας και προχωράμε σε συντονισμό με ευρύτερα κομμάτια τόσο της εκπαίδευσης όσο και των υπόλοιπων εργασιακών χώρων. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στις κρίσιμες μάχες του επόμενου διαστήματος ενάντια στην αυτοαξιολόγηση, τις τριμελείς ομάδες και τη διάλυση της ειδικής αγωγής, ενάντια στο επικείμενο νσχ για το «Νέο Λύκειο», παρά τις προσπάθειες του υποταγμένου εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού να απαξιώσει τις μαχητικές διαθέσεις του κόσμου και να αφοπλίσει τον κλάδο.

 

Καταγγείλαμε την προδοτική στάση των πλειοψηφιών των ΔΟΕ/ΟΛΜΕ, που όλο το προηγούμενο διάστημα υπονόμευσαν τον αγώνα και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να εκτονώσουν τη δυναμική του κινήματος. Στη νέα φάση του αγώνα επέλεξαν να σταθούν ανοιχτά απέναντι του. Από τη μία η ΟΛΜΕ δεν έχει προχωρήσει σε καμία απολύτως ανακοίνωση για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, πολύ δε περισσότερο να προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις συνέχισης. Η στάση της όλο το προηγούμενο διάστημα, με τις διάφορες προτάσεις προς το Υπουργείο για το σύστημα προσλήψεων/διορισμών, η άρνησή της να καλέσει τις ΕΛΜΕ σε ΓΣ και ολομέλεια προέδρων λειτούργησε ξεκάθαρα προς όφελος του Υπουργείου. Από την άλλη η ΔΟΕ, κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις του κινήματος, υποχρεώθηκε σε κήρυξη τριών 24ωρων απεργιών, ωστόσο τόσο οι αποφάσεις της τελευταίας στιγμής, όσο και η υπεράσπιση ενός «καλού» προσοντολογίου, επιδίωξε να κάμψει την αποφασιστικότητα. Αποκαλυπτική είναι η απόφαση του τελευταίου ΔΣ για μια 3ωρη στάση την Παρασκευή 1/2, με αίτημα όχι την κατάργηση του νόμου, αλλά τη διαπραγμάτευση πλευρών του προοντολογίου. Προχωρά πίσω ακόμα κι από την επικίνδυνη πρόταση για «κυρίαρχο κριτήριο διορισμού την προϋπηρεσία», αποδεχόμενη το προσοντολόγιο και παζαρεύοντας ψίχουλα σε ένα νόμο που οδηγεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία, νομιμοποιεί την επισφάλεια και την ανακύκλωση των εργαζόμενων, απαξιώνει τα πτυχία και οδηγεί σε αέναο κυνήγι προσόντων για μια θέση αναπληρωτή!

 

Να τους ξεπεράσουμε! Να προτάξουμε τις μαζικές διαδικασίες και το συντονισμό των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ ώστε να οργανώσουμε τα αναγκαία επόμενα βήματά μας!

Καλούμε:

 

1.Στη σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδ. τομέα, τη Δευτέρα 28/1 στις 7.30μμ στα γραφεία των ΣΥΒΧΨΑ, ΣΕΦΚ και ΣΒΕΜΚΟ (Λόντου 6, Εξάρχεια) για κοινή δράση και οργάνωση εργατικής διαδήλωσης το Σάββατο 16/2/19 στο κέντρο της Αθήνας, με συγκέντρωση στις 11.30πμ στην πλατεία Κοραή.

2.Στη σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ την Πέμπτη 31/1, 18:30, στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15 Α , Σύνταγμα), για τα ζητήματα της αδιοριστίας, της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και της υποβάθμισης της ειδικής εκπαίδευσης.

3.Την Παρασκευή 1/2 παίρνουμε τον αγώνα στα χέρια μας! Η ΔΟΕ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας και κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας. Απαιτούμε απεργίες και όχι στάσεις και η ΟΛΜΕ να κηρύξει άμεσα και αυτή απεργιακή κινητοποίηση. Διαμορφώνουμε τους δικούς μας όρους παρέμβασης στην κινητοποίηση. Στέλνουμε νέο μήνυμα στον Υπουργό Παιδείας, ο νόμος έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά!

4.Συνεχίζουμε με συγκρότηση επιτροπών αγώνα παντού, ΓΣ και συσκέψεις συντονισμού σε όλη την Ελλάδα! Κάθε πόλη να οργανώσει κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις και διαδηλώσεις.

5.Προχωράμε σε εξωστρεφείς μορφές παρέμβασης, με γράμμα προς τους γονείς και την κοινωνία, συσκέψεις με συλλόγους και ενώσεις γονέων, παρεμβάσεις ενημέρωσης σε ΜΜΕ κ.ά.

6.Σε κάθε μπλοκάρισμα των επιμορφωτικών σεμιναρίων των συντονιστών των ΠΕΚΕΣ. Πρώτα ραντεβού, Δευτέρα 28/1, Τρίτη 29/1 και Πέμπτη 31/1 στις 8πμ στην οδό Ατταλείας 2 & Ιεράς Οδού στο Αιγάλεω στα σεμινάρια του Γ΄ ΠΕΚΕΣ.

 

Απαιτούμε:

 

¾Ο νόμος έκτρωμα να καταργηθεί! Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί ΟΛΩΝ των αναπληρωτών με έστω μία σύμβαση ΤΩΡΑ, αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία.

¾Κανένας/καμιά αναπληρωτής/τρια απολυμένος/η!

¾Εξίσωση προς τα πάνω του συνόλου των εργασιακών, ασφαλιστικών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών.

¾Παλεύουμε για το σύνολο των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο δωρεάν σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας (μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη, κάλυψη όλων των κενών, επαναφορά του δασκάλου του ολοημέρου, πλήρη στελέχωση των δομών ΕΑΕ, επαναφορά του ωραρίου στη ΔΕ, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης κλπ)

¾Οι ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να κηρύξουν ΤΩΡΑ απεργία αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης και από τις ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης. Ο ν.4547/18 να καταργηθεί!

 

Με αγώνα διαρκείας να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ!

Μόρφωση δουλειά για όλο το λαό!

Loading...


  • europalso   ideascentral