Νομοθετική ρύθμιση για τον διορισμό 15.000 εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/10/2018 - 16:37 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Τί είπε ο Υπ. Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Κώστας , στο ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ και το epoli.gr.

“Νομοθετική ρύθμιση για τον 15.000 εκπαιδευτικών σε βάθος 3ετιας”

ΕΡ.: Κύριε Υπουργέ, ανακοινώσατε προ ημερών το σύστημα διορισμών των 15.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες εμφανίζονται επιφυλακτικές και ζητούν να διασφαλιστεί ότι οι διορισμοί αυτοί θα γίνουν και ότι δεν είναι ένα ακόμη “πυροτέχνημα”, όμοιο με ανάλογα του παρελθόντος. Υπάρχει τρόπος οι διορισμοί αυτοί να διασφαλιστούν, αφού αφορούν την επόμενη κυβέρνηση;

«Κατανοώ τις επιφυλάξεις των εκπαιδευτικών. Όμως, οι αμφιβολίες -λόγω του… κακού παρελθόντος, όπως λέτε-, θα πρέπει αυτή τη φορά να καμφθούν από το γεγονός ότι καταρχάς οι πρώτοι 4.500 διορισμοί στην ειδική αγωγή που ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό, περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2019. Άρα γίνονται πράξη.

 

Ποια είναι η σημερινή πραγματικότητα, λοιπόν; Ότι υπάρχει μια Κυβέρνηση που δεσμεύεται και κάνει πράξη τους μόνιμους διορισμούς, όταν επί 10 ολόκληρα χρόνια αυτό ήταν αδύνατον. Και αυτό το κερδίσαμε πραγματικά με πάρα πολύ κόπο, καθώς υπάρχει η δημοσιονομική δυνατότητα και υπάρχει η πολιτική βούληση.

Θα ήταν εντελώς λάθος να εμπλακεί στην μικροπολιτική ένταση ένα τόσο σοβαρό θέμα. Εμείς θα κάνουμε το παν, για να μην υπάρξει η όποια αμφισβήτηση της κυβερνητικής απόφασης για 15.000 διορισμούς εντός τριετίας, άρα και σχετική νομοθέτηση.»

Γαβρόγλου: Ένα Πανεπιστήμιο δεν ιδρύεται όπως ανοίγει ένα σούπερ μάρκετ

Loading...


  • europalso   ideascentral