Νομοσχέδιο ΑΕΙ: Συμφωνία του 85-92% των παρόντων Βουλευτών στην πλειονότητα των άρθρων

Υπέρ της Επιτροπής Ισότιμης Πρόσβασης Ατόμων με Αναπηρία και ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (άρ. 220) ψήφισαν 196 από τους 213 Βουλευτές – ποσοστό 92%.

Συγκεκριμένα, η συντριπτική πλειονότητα των παρόντων Βουλευτών, το 85% ή 180 από τους 213 που ψήφισαν, τάχθηκαν υπέρ των διατάξεων για:

Υπέρ της Επιτροπής Ισότιμης Πρόσβασης Ατόμων με Αναπηρία και ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (άρ. 220) ψήφισαν 196 από τους 213 Βουλευτές – ποσοστό 92%.

Το 89% (189 από τους 213 Βουλευτές) υπερψήφισε:

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «απέδρασε» από την ονομαστική ψηφοφορία, αποσύροντας από τη διαδικασία σύσσωμη την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, προκειμένου να μην αναγκαστεί να καταρρίψει τους ίδιους του τους ισχυρισμούς για την υποτιθέμενη διαφωνία του στην πλειονότητα των άρθρων, υπερψηφίζοντάς τα. Διαφορετικά, θα έπρεπε να εκτεθεί απέναντι στους ψηφοφόρους του, που τάσσονται σε μεγάλο ποσοστό υπέρ των ρυθμίσεων αυτών.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε μία ιδιαίτερα γόνιμη διαδικασία επεξεργασίας και ψήφισης του νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ, κατά την οποία ενσωματώσαμε πολλά σχόλια και παρατηρήσεις φορέων και κοινοβουλευτικών ομάδων, βελτιώσαμε το κατατεθέν κείμενο και επιτύχαμε σημαντικές για τα επόμενα βήματα συναινέσεις των πολιτικών χώρων. Ξεκινά μία νέα εποχή για τα Πανεπιστήμιά μας, μία εποχή μεγαλύτερης ευελιξίας, αυτονομίας, ελευθερίας, εξωστρέφειας, με περισσότερες και καλύτερες δυνατότητες για τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και πιο άμεσα οφέλη για το κοινωνικό σύνολο. Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας

ip[
Exit mobile version