Νέο δημοτικό νηπιαγωγείο στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/07/2020 - 21:45 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ένα νέο και σύγχρονο νηπιαγωγείο, πρόκειται να λειτουργήσει για πρώτη φορά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στην περιοχή Σελεπίτσαρι, στο Κερατσίνι. Στους χώρους του, το νέο νηπιαγωγείο ετοιμάζεται να φιλοξενήσει, νήπια και προνήπια της περιοχής, ενώ πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα τοποθετηθεί και ο απαραίτητος εξοπλισμός. Σημειώνεται ότι οι χώροι του έχουν διαμορφωθεί αναλόγως, καθώς το κτίριο έχει πλήρως ανακατασκευαστεί.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας: «Παρά τις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του νέου κορονοϊού, ο δήμος εξακολουθεί να υποστηρίζει τις οικογένειες της πόλης και να δημιουργεί νέες υποδομές για τα παιδιά των σχολείων μας, στηρίζοντας έμπρακτα και με όλα τα μέσα την εκπαιδευτική κοινότητα και τη δίχρονη προσχολική αγωγή».

Από τον Δήμο τονίζεται ακόμα: «Ο συγκεκριμένος θεσμός αποτελεί βασικό μηχανισμό για τη σχολική κοινωνικοποίηση των παιδιών, την ομαλή ένταξή τους στο σχολικό περιβάλλον και δίνει τη δυνατότητα για πρώιμες παρεμβάσεις για τη μαθησιακή ετοιμότητα μαθητών που το έχουν ανάγκη».  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: