"Να λυθεί το θέμα των μετακινήσεων εκπαιδευτικών από ΔΕ σε ΠΕ επί Αρβανιτόπουλου και Λοβέρδου"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/08/2018 - 09:19 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Στέφος σημείωσε στην Βουλή πως οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών επί θητείας Αρβανιτόπουλου και Λοβέρδου από την Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης έγιναν χωρίς απολύτως κανένα κριτήριο.

Ο Κώστας Γαβρόγλου τόνισε για το εν λόγω θέμα πως το πρόβλημα αυτό θα το λυθεί ενώ το Υπουργείου έχει έτοιμη "τη διάταξη και καλώ και τους συναδέλφους να έρθουν να τη δουν για να μην νομίσουν, ότι κοροϊδεύουμε."

"Επειδή όπως ξέρετε είναι νομικά ένα εξαιρετικά περίπλοκο ζήτημα, θέλουμε να το ελέγξουμε από όλες τις πλευρές συμπεριλαμβανομένης και μιας γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου για να είναι οι ίδιοι κατοχυρωμένοι και υποσχόμαστε, ότι στο πρώτο νομοσχέδιο που θα είναι το Σεπτέμβριο να υπάρχει και αυτό των αμετάθετων." τόνισε ο Κώστας Γαβρόγλου

Διαβάστε την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Στέφου για το θέμα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΟΣ:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ήθελα στο χρόνο που έχω να αναφερθώ σε ζητήματα, τα οποία λίγο-πολύ έχουν θιγεί εδώ μέσα ή κάποια άλλα δεν έχουν καθόλου θιγεί. Κύριε Υπουργέ, έχουμε μια εκκρεμότητα. Το 2013, μέσα σε μια νύχτα ο κ. Αρβανιτόπουλος στο γραφείο του, παρακάμπτοντας κάθε νόμιμη διαδικασία υπηρεσιακού συμβούλου μετέθεσε με το έτσι θέλω, μερικές χιλιάδες εκπαιδευτικών από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια, ίσως γιατί πραγματικά πιεζόταν από την σκληρή στάση των δανειστών εκείνο το διάστημα.

Ωστόσο όμως, αυτές οι μετακινήσεις έγιναν χωρίς απολύτως κανένα κριτήριο και ειλικρινά σας λέω, έχοντας πλήρη συναίσθηση των λόγων μου, μάλλον με κριτήρια που κυρίως εξυπηρετούσαν συγκεκριμένες πολιτικές καταστάσεις τότε. Το εγχείρημα του, το μιμήθηκε κ. Λοβέρδος σε μικρότερη κλίμακα την επόμενη χρονιά. Μετακινήθηκαν άλλοι 600 συνάδελφοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια. Το κάνουμε θέμα, διότι οι άνθρωποι της πρωτοβάθμιας οι οποίοι θα μετατίθενταν μέσα από μια διαδικασία χρόνια, που η ελληνική πολιτεία βεβαίως θέσπιζε, δεν μπόρεσαν να το πετύχουν. Στη συνέχεια υπήρξε και υπάρχει μια απόφαση του Σ.τ.Ε. και είμαι απολύτως βέβαιος και εκτιμώ ότι θα τοποθετηθείτε τις επόμενες ημέρες, ότι πραγματικά θέλουμε μια δίκαιη λύση.

Ωστόσο, όμως, καλώ τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν επί του θέματος σήμερα ή αύριο.

Στηρίζουμε την ολική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας;

Στηρίζουμε επιπλέον μια πολιτική απόφαση επί του θέματος;

Θέλουμε να αποκαταστήσουμε μια αδικία, η οποία σε κάθε περίπτωση προσβάλλει το πολιτικό σύστημα με τον τρόπο που έγιναν αυτές οι μεταθέσεις;

Ο κ. Υπουργός χθες εξήρε τη στάση της ΔΟΕ, η οποία κάνει επισκέψεις στις πυρόπληκτες περιοχές αποδεικνύοντας, ότι εκτός από καλοί δημόσιοι υπάλληλοι, γιατί ενώ είναι σε διακοπές μπόρεσαν να πάνε να σχεδιάσουν τους επόμενους μήνες πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία είναι και πολύ καλοί λειτουργοί.

Loading...


  • europalso

    ideascentral