"Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο των απολύσεων"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/01/2019 - 09:41 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Προχωράμε σε 24ώρη απεργία, την Πέμπτη 17/01! Συμμετέχουμε όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 10:30 στα Προπύλαια, οργανώνουμε μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις!!

Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων

Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 14 Γενάρη στείλαμε το μήνυμα ότι δεν «τσιμπάμε» στα ψέματα της κυβέρνησης και δε θα σταματήσουμε τον αγώνα μας μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας για 30.000 μόνιμους διορισμούς! Ολοένα και περισσότεροι συνάδελφοι συσπειρώνονται γύρω από το αίτημα για μόνιμο διορισμό όλων όσων δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, χωρίς να μπαίνουμε σε καμία λογική διαπραγμάτευσης για το ποιος θα δουλέψει και ποιος θα απολυθεί! Ενωμένοι διεκδικούμε την ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων, που τσακίζονται από την κυβέρνηση και την πολιτική της, στις κατευθύνσεις της ΕΕ. Ενώ καλύπτουμε πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης και είμαστε απαραίτητοι για τη λειτουργία των σχολείων, αντί για σταθερά εργαζόμενους μας θέλουν φθηνούς και ευέλικτους, χωρίς δικαιώματα, και τα παιδιά μας μισοαμόρφωτα.

Έχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε!

Δεν διαπραγματευόμαστε τη ζωή και το μέλλον μας!

Απέναντι στην τρομοκρατία και την καταστολή, που δείχνει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ολοκληρώσει με κάθε τρόπο το «έργο» της, απαντάμε με αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα μας!

Στην κοροϊδία για «διορισμούς σε βάθος τριετίας» και στα κριτήρια, απαντάμε:

· Πάρτε πίσω τώρα το σχέδιο νόμου λαιμητόμο!

· Δε διαπραγματευόμαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή, δεν παζαρεύουμε ούτε μια ώρα δουλειάς κανενός συναδέλφου!

· Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κανένας απολυμένος!

· Τουλάχιστον 30.000 άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος στους νεότερους συναδέλφους!

· Κατάργηση του νόμου ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.\

Συμμετέχουμε ακόμα πιο μαζικά σε νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 17 Γενάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων! Αύριο πραγματοποιούμε Γενικές Συνελεύσεις, ενημερώσεις και συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στον αγώνα για την απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου απολύσεων και τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση!

Loading...


  • europalso   ideascentral