Μητσοτάκης: Ο νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/11/2018 - 11:51 | Author: Newsroom Ipaidia

Με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την αργοπορία της έναρξης της συζήτησης της επίκαιρής ερώτησής του για το θέμα της ανομίας στα ξεκίνησε την τοποθετήση του στην ώρα του πρωθυπουργού ο Κυριάκος .

«Σε περιμέναμε 45 λεπτά, θα μάθετε να σέβεστε τους πολιτικούς αντιπάλους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι η συζήτησή ξεκίνησε στις 10 το πρωί και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Βουλής η ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν πρώτη στον κατάλογο.

Μπαίνοντας στην ουσία της ερώτησής του ο πρόεδρος της ΝΔ αρχικά παρατήρησε ότι τα Πανεπιστήμια από κυψέλες ελεύθερης σκέψης έχουν μετατραπεί σε ιδιότυπο χώρο λογοκρισίας μεω της βίας

«Αυτό που άλλοτε λέγαμε «Πανεπιστημιακό Άσυλο» έχει καταλυθεί από τους γνωστούς-άγνωστους τραμπούκους. Έγινε «Παραβατικό Άσυλο». Η διακίνηση ιδεών και η γνώση διώκονται μέσα στον φυσικό τους χώρο» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ο νόμος για το άσυλο θα καταργηθεί, δεν θα αλλάξει.

Αφόρητη η κατάσταση στα ΑΕΙ

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «αφόρητη κατάσταση» χαρακτηρίζοντας «τεράστιο πρόβλημα και απειλή για τις ζωές και την ίδια την Δημοκρατία» την κατάσταση στα πανεπιστήμια.

«Οι δραστηριότητες είναι του κοινού ποινικού δικαίου όπως διακίνηση ναρκωτικών. Την ίδια ώρα οι συλλογικότητες ελέγχουν πανεπιστημιακές σχολές που μετέτρεψαν σε ορμητήρια για επεισόδια και καταστροφές και βιοτεχνίες μολότοφ. Το άσυλο έγινε παραβατικό άσυλο» είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην κατάληψη χώρου της Φιλοσοφικής από τον Ρουβίκωνα.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «η επέτειος του Πολυτεχνείου έχει μετατραπεί σε γιορτή ρίψης μολότοφ». «Η πολιτεία είναι ανίκανη να προστατέψει φοιτητές και την κοινωνία. Στην Ελλάδα του κυρίου Τσίπρα ο μόνος χώρος που δεν μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα τις απόψεις σου είναι τα δημόσια πανεπιστήμια» πρόσθεσε.

Την ερώτηση συνυπογράφουν άτυπα φοιτητές και πανεπιστημιακοί

Ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε φοιτητές, πανεπιστημιακούς που συνυπογράφουν την ερώτησή τους.

«Η ερώτηση έχει συνταχθεί από την τραυματική εμπειρία όσων εμπλέονται στην τραγωδία των πανεπιστημίων. Την συνυπογράφουν 1.500 φοιτητές που αναφέρουν σε επιστολή τους ότι φοβούνται να κυκλοφορήσουν σε μέρη του πανεπιστημίου που εγκαταλείπετε στην τύχη του. Σε λίγο θα φθάσουμε να μην πηγαίνουμε στα μαθήματά μας. Σε αυτούς πρέπει να απαντήσετε κυρίε Τσίπρα όχι σε εμένα. Την ερώτηση συνυπογράφουν καθηγητές που μιλουν πλέον ανοικτά. Όπως ο ΑΠΘ Ορέστης Καλογήρου που κατήγγειλε διακίνηση ναρκωτικών μέρα μεσημέρι για να δεχθεί επίθεση από αγνώσους εντός του πανεπιστημίου. Λεει ότι μου έμεινε ο φόβος ότι θα με στηριμόξουν και θα με πλακώσουν στο ξύλο. Και σε αυτόν πρέπει να απαντήσετε. Την ερώτηση συνυπογράφουν οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου Αθηνών που κατήγγειλαν την εγκατάσταση της φιλοσοφικής. Οι ίδιοι που έκαναν ανθρώπινη αλυσίδα για να προστέψουν το πανεπιστήμιο από τραμοόυκους. Πρυτανεία Ιωαννίνων, Σύγκλητος Οικονομικού Πανεπιστημίου. Ο κ. Τσακλόγου κατήγγειλε ότι οι γονείς είδαν χρήστες ναρκωτικών όταν πήγαν για ορκωμοσία παιδιών τους. 99 καθηγητές μιλούν για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι φοιτητές της νομικής. Την ερώτηση συνυπογράφουν 415 καθηγητές του ΑΠΘ που σε επιστολή τους εκλιπαρούν την κυβέρνηση να παρέμβει».

«Μέχρι πότε θα τους αφήνετε μόνους και ανυπεράσπιστους απέναντι σε κοινούς εγκληματίες και μαφίες;» αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην περίπτωση του Δημήτρη Κοντοπίδη του ατόμου με αναπηρίες που δέχθηκε επίθεση από ροπαλοφόρους γιατί συμμετείχε σε εκδήλωση που δεν τους άρεσε.

Είστε με τους φοιτητές ή με τους τραμπούκους; Εμείς είμαστε με τη νομιμότητα

«Μέχρι πότε θα ανέχεστε αυτή την ομερτα; Καθηγητής στην Θεσσαλονίκη που τον λήστευσαν σε ΑΤΜ μέσα στο πανεπιστήμιο. Ο καθηγητής Αγγελος Συρίγος που έπεσε στα χέρια μπράβων δήθεν ανριεξουσιαστών και όταν ζήτησε την προστασία της αστυνομίας είδε το πρόσωπό του σε αφίσες. Μέχρι πότε θα ανέχεστε παρακρατικές φασιστικές πρακτικές αυτών των ομάδων και θα αδιαφρείτε σε όσους ορθώνουν το ανάστημά τους; Με ποιους είστε; Με τους καθηγητές, τους φοιτητές και εργαζόμενων ή με τις ομάδες των τραμπούκων; Εμείς είμαστε με τους καθηγητές και όχι με το βαποράκι και με τον φοιτητές και όχι τον καταληψία. Είμαστε με την κανονικότητα και την νομιμότητα. Είμαστε με όσους λένε έως έδώ. Φτάνει πια αξίζουμε καλύτερα από αυτή την ντροπή».

«Είστε υπερήφανος που είστε πρωθυπουργός που άφησε τα δημόσια πανεπιστήμια σε αυτή την κατάντια και επιμένετε ότι το θέμα αυτό αφορά λίγους και πως αυτό το ζήτημα αφορά ακροδεξιά ατζέντα αν και αφορά την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας;» συνέχισε τα ερωτήματα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για πόρισμα Παρασκευόπουλου: Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πόρισμα Παρασκευόπουλου λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη βία στα πανεπιστήμια γιατί δεν θέλει. Αυτό προκύπτει και από το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου που προτείνει να απομακρυνθούν τα ΑΤΜ από τα πανεπιστήμια. Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από ένα υπουργό που με νόμο του έσπευσε να αποφυλακίσει χιλιάδες ποινικούς και εγκληματίες. Εκτός αν πιστεύετε ότι η ασφάλεια πανεπιστημίων να ανατεθεί στο ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα λες και είναι δουλειά των φοιτητών».

Όσοι ασχημονούν θα πεταχθούν έξω από τα Πανεπιστήμια

«Ανοίξατε τις πόρτες των πανεπιστημίων στην βία και ανομία και ζητάτε από φοιτητές να την αντιμετωπίσουν για να διαφυλαχθεί το άσυλο. Όλα αυτά θα τελειώσουν. Με ΝΔ τα πανεπιστήμια μας θα καθαρίσουν από λαθρέμπορους και εμπόρους ναρκωτικών και τραμπούλους. Δεν θα υπάρχει δυνατότητα για κατάληψη από εξωπανεπιστημαικά στοιχεία Οσοι ασχημονούν θα πεταχθούν έξω. Το άσυλο θα καταργηθεί. Δεν θα αλλάξει ο νόμος, θα καταργηθεί. Εάν σήμερα κάποιος ζητήσει βοήθεια η αστυνομία θα συνδράμει. Αν γίνει στο πανεπιστήμιο η αστυνομία πρέπει πρώτα να δεί αν είναι κακούργημα ή πλημμέλημα και αν είναι το δεύτερο δεν μπορέι να επέμβει. Είναι προσβολή και κατάντια ο νόμος σας και η ΠΟΣΔΕΠ λέει ότι ευνοεί την ανομία» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που κατέληξε στην πρωτολογία του:

«Ανοχή στο έγκλημα δεν πρόκειται να υπάρξει, το χρωσταμε στη νέα γενιά. Το δημόσιο πανεπιστήμιο θα σηκώσει το αναστημα του, θελουμε αυτόνομα πανεπιστήμια, ελεύθερα,εξωστρεφή, πανεπιστήμια δημιουργικές κυψελες. που να λειτουργουν σωστα, ασφαλή, δημόσια πανεπιστήμια. Αυριο το πρωί παρουσιάσουμε αναλυτικά το πρόγραμμα μας για την παιδεία, θα σας στείλω. Οχι για να αντιγράψετε και αποσπασματικά όπως κανετε και με την οικονομία για να δείτε τις προτάσεις μας Είστε το χθες του ψεματος της βίας και της ανομίας είμαστε το αυριο της δουλειάς της αληθειας. Να πάμε την Ελλάδα μπροστά».

 

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso