Μητέρα επιτέθηκε σε καθηγήτρια γιατί η κόρη της έμεινε από απουσίες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/05/2018 - 20:15 | Author: Newsroom Ipaidia

Άλλο ένα περιστατικό βίας σε σχολείο σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη σε σχολείο όπως αποκάλυψε στην Μεσημβρινή εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Διευθυντής του Λυκείου Κύκκου Α’ Δημήτρης Ταλιαδώρος. Συγκεκριμένα μητέρα μαθήτριας προσήλθε στο σχολείο και εξύβρισε εκπαιδευτικούς ενώ προκάλεσε και σωματική βλάβη στη Βοηθό Διευθύντρια.

«Το περιστατικό είχε σχέση με την έκδοση αποτελεσμάτων φοίτησης των παιδιών και ένα παιδί έμεινε αναξεταστέο και οι γονείς του αντέδρασαν. Ο μαθητής παραφέρθηκε αλλά στην πορεία αντιλήφθηκε ότι η ευθύνη δεν βαραίνει τα σχολεία».

Σύμφωνα με τον κ. Ταλιαδώρο, ενημερώθηκε αμέσως η Αστυνομία.

«Καταθέσαμε όλα όσα έγιναν ότι ασκήθηκε δηλαδή σωματική βία. Στόχος μας δεν ήταν να φτάσουμε στα δικαστήρια και γενικά ως γονείς πρέπει να ασχολούμαστε πολύ περισσότερο με τα παιδιά μας και να μην αναμένουμε τον ΜαΪο και τον Ιούνιο να διαπιστώνουμε ότι το παιδί μας θα μείνει αναξεταστέο και να αντιδρούμε. Υπήρξε ελαφριά σωματική βλάβη κατά εκπαιδευτικού. Ο μαθητής έχει αντιληφθεί το λάθος του και τώρα στο σχολείο επικρατεί ηρεμία. Ήταν μια δύσκολη στιγμή και αν δεν υπήρχε ψυχραιμία που θα φτάναμε;»

Στο μεταξύ, ο Καθηγητικός Σύλλογος του Λυκείου Κύκκου Α με επιστολή του στο Υπουργείο Παιδείας καταγγέλλει το περιστατικό.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή – καταγγελία:

«Κύριο Ανδρέα Παπαστυλιανού Επαρχιακό Επιθεωρητή Λευκωσίας

Γραμματεία ΟΕΛΜΕΚ,

Σύνδεσμο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Κύκκου

Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης

Ο Καθηγητικός Σύλλογος του Λυκείου Κύκκου Α' σε Έκτακτη Συνεδρία του σήμερα, Πέμπτη 17 Mαΐου 2018 αποφάσισε τα εξής:

Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και καταγγέλλει τη στάση της κυρίας Κ.Β., μητέρας παιδιού που φοιτά στη Β' τάξη του Λυκείου Κύκκου Α΄.

Η πιο πάνω κυρία προσήλθε με επιθετική στάση την Τετάρτη 16 Μαίου 2018 στο Σχολείο μας, για να ζητήσει εξηγήσεις για το ότι η κόρη της έμεινε στάσιμη λόγω απουσιών (συνολικά 265 με το όριο να είναι στις 119) και απαιτώντας, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, όπως αυτές διαγραφούν. Ο χαρακτηρισμός των απουσιών της μαθήτριας και η απόφαση όπως αυτή παραμείνει στάσιμη ελήφθη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία σε Τακτική Συνεδρία του Καθηγητικού Συλλόγου την Παρασκευή 11/5/2018

Σε συνάντηση με τον Διευθυντή του Σχολείου μας, μια Βοηθό Διευθύντρια Α' και τη Σύμβουλο, η κυρία Κ.Β. επέδειξε απαράδεκτη και απρεπή συμπεριφορά εξυβρίζοντας χυδαία, απειλώντας και προκαλώντας σωματική βλάβη στη Βοηθό Διευθύντρια Α' του Σχολείου μας και υλικές ζημιές στον χώρο της Γραμματείας. Η συμπεριφορά αυτή συνεχίστηκε και στην είσοδο του Σχολείου, με την κυρία Κ.Β. να εξυβρίζει και να απειλεί και τον Υπεύθυνο Βοηθό Διευθυντή του τμήματος του παιδιού της.

Αδιαμφισβήτητα τέτοια περιστατικά και τέτοιες συμπεριφορές είναι καταδικαστέα και απαράδεκτα, εφόσον δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων και θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων .

Ως εκ τούτου είναι θέση μας ότι οι Αρμόδιες Αρχές επιβάλλεται εκ των ιδίων των πραγμάτων να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν προληπτικά, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια ή και χειρότερα περιστατικά τα οποία ενδεχομένως να μας φέρουν εκ των υστέρων σε θέση να θρηνούμε ματαίως «επί των ερειπίων».

Ο Διευθυντής Δημήτρης Ταλιαδώρος

Η Γραμματέας Χριστιάνα Παντελίδου»

Loading...


  • europalso   ideascentral