Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Κενά και πλεονάσματα στα σχολεία της Λάρισας

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Κενά και πλεονάσματα στα σχολεία της Λάρισας

Ανακοίνωση έβγαλαν οι Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας σχετικά με τον προσδιορισμό κενών θέσεων και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις του έτους 2021 από περιοχή σε περιοχή.

Η ανακοίνωση:

Την Τρίτη, 16/3/2021 στις 16:00  κληθήκαμε για συμμετοχή στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ), που θα συγκαλούνταν την  επόμενη ημέρα (Τετάρτη, 17/3/2021 στις 14:30), με θέμα τον προσδιορισμό κενών θέσεων και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις μεταθέσεις του έτους 2021 από περιοχή σε περιοχή.

Προσπερνάμε (προς το παρόν) το μη σύννομο της διαδικασίας και σας ενημερώνουμε για την ουσία της συνεδρίασης.

Θεωρήσαμε ότι οι Α΄, αν και μας ανακοινώθηκαν μόλις 20 ώρες πριν, αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα των σχολείων, αφού έχουμε εμπιστοσύνη στους συναδέλφους διευθυντές.

Ο πίνακας Γ΄ με τα κενά και τα πλεονάσματα στο νομό μας, συντάχθηκε κατά τη διάρκεια της τηλε-συνεδρίασης. Σύμφωνα με την εγκύκλιο ο πίνακας Γ΄ προκύπτει από τους πίνακες Α΄  και Β΄ (σχολεία – ομάδες). Στον τελικό πίνακα με πρόταση της προσωρινής Διευθύντριας έγιναν αλλαγές στα κενά και στα πλεονάσματα στους κλάδους/ ειδικότητες ΠΕ04.02, ΠΕ08, ΠΕ80, ΠΕ81, ΠΕ82, ΠΕ83, ΠΕ85, ΠΕ88.01,ΠΕ88,02, ΠΕ89.01  και ΤΕ02.04, στα πλαίσια της ορθής διαχείρισης του διαθέσιμου εκπαιδευτικού προσωπικού!!.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρότασή της που αφορούσε τους κλάδους ΠΕ02 και ΠΕ33. Σύμφωνα λοιπόν, με τους πίνακες Α΄ των σχολείων στον κλάδο ΠΕ33  – Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ), ο οποίος έχει μόνο πρώτη ανάθεση την Ιστορία στο Γυμνάσιο, στην Α΄ και Β΄ Λυκείου και την Φιλοσοφία στη Β΄ Λυκείου, δόθηκε μία ώρα έλλειμα, σε αντίθεση με τον κλάδο ΠΕ02 – Φιλόλογοι, που  και αυτός μαζί με τον ΠΕ33 έχει πρώτη ανάθεση τα παραπάνω μαθήματα, δόθηκαν 1593 ώρες έλλειμα!!!

Ενώ από τους πίνακες Α’ ,Β’ ,Γ’   προέκυψαν  εβδομήντα οκτώ (78) κενά μεταθέσεων για τον  κλάδο ΠΕ02 και μηδέν (0) για  τον ΠΕ33 ( λογικό με μία ώρα έλλειμμα έναντι των 1593), η πρόταση της προέδρου του Π.Υ.Σ.Δ.Ε., όπως αναφέραμε,  ήταν να δοθούν κενά και στον ΠΕ33!!, πρόταση που βρήκε σύμφωνο το ένα από τα δύο διορισμένα μέλη του Π.Υ.Σ.Δ.Ε.. Δηλαδή για μία ώρα έλλειμμα θα δίνονταν κενά για μεταθέσεις στον κλάδο ΠΕ33,  κενά που θα  «παίρνονταν» από τον κλάδο ΠΕ02 με 1593 ώρες έλλειμμα!!!

 Ευτυχώς όμως, που  το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας δεν είναι τριμελές, όπως πολλοί το επιθυμούν ( η Διοίκηση  δε θα είχε κανένα έλεγχο και  θα αποφάσιζε κατά το δοκούν), αλλά πενταμελές! Η παραπάνω πρόταση δεν έγινε δεκτή λόγω  της δικής μας διαφωνίας. Τα κενά των μεταθέσεων παρέμειναν 78 για τον κλάδο ΠΕ02.

H ψήφος των συναδέλφων μας όρισε να συμμετέχουμε στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας, όχι μόνον να ελέγχουμε τις αποφάσεις της διοίκησης  και να αντιμαχόμαστε το άδικο των προτάσεών της, αλλά και να ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους για τις κατά πλειοψηφία αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Στα πλαίσια και αυτής της ηθικής υποχρέωσης μας επισημαίνουμε ότι οι αλλαγές που έγιναν είναι :

ΠΕ04.02( μείωση 2 κενών) παράλληλα  ΠΕ85 ( αύξηση 2 κενών)

ΠΕ89.01(μείωση 1 κενού) παράλληλα ΠΕ08( μείωση  1 πλεονάσματος)

ΤΕ02.04(μείωση 1 κενού) παράλληλα  ΠΕ80 (μείωση 1 πλεονάσματος)

ΠΕ88.01(μείωση 1 κενού), ΠΕ88.02(μείωση 1 κενού) παράλληλα  ΠΕ83 ( μείωση  2 πλεονασμάτων)

ΠΕ82 (μείωση 1 κενού) παράλληλα  ΠΕ81  (μείωση 1 πλεονάσματος )

Καθιστούμε λοιπόν σαφές σε όλους ότι είμαστε εκεί  για ενημερώνουμε έγκαιρα και έγκυρα όλους εσάς. Λέμε στους ανταποκριτές του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας!!!, νέος θεσμός από φέτος, και θέλουμε να το διευκρινίσουμε και να σας ενημερώσουμε, για να μην σας παραπλανούν, ότι άλλα είναι τα κενά των μεταθέσεων και άλλα τα οργανικά κενά!!! Τα κενά των μεταθέσεων προκύπτουν από τα καθαρά ελλείμματα των ομάδων σχολείων , ενώ τα οργανικά κενά δίνονται, αν σε κάποιο σχολείο υπάρχει έλλειμμα μεγαλύτερο από 11 ώρες. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση, αν σε μια ομάδα  6 σχολείων έχει δοθεί έλλειμμα σε ένα κλάδο 60 (10 x 6) ώρες  να έχουμε τρία (3) κενά για τις μεταθέσεις και ΚΑΝΕΝΑ (0) οργανικό κενό, αφού καμία σχολική μονάδα δεν έχει έλλειμμα μεγαλύτερο από 12 ώρες που απαιτείται για τη σύστασή του. Επομένως τα κενά των μεταθέσεων δεν ταυτίζονται με τα οργανικά κενά!!!!

Τέλος, ενώ πάγια θέση της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας είναι η Διαφάνεια και κάθε χρόνο ζητούσε και δημοσίευε τους πίνακες Α’, φέτος, ενώ έχουν  σταλεί  με την παράκληση να ενημερωθούν οι συνάδελφοι,  εδώ και μία εβδομάδα δεν τα έχει δημοσιοποιήσει. Άλλαξε θέση; Δεν ενδιαφέρεται πλέον για την ενημέρωση των συναδέλφων , δεν ενδιαφέρεται να δουν, ποια σχολεία και πόσες ώρες έχουν δηλώσει ότι έχουν έλλειμμα ή πλεόνασμα για την επόμενη χρονιά;

Αναγκαζόμαστε λοιπόν, να δημοσιοποιήσουμε εμείς τους πίνακες Α΄, όπως και τα κενά και πλεονάσματα, για την έγκυρη ενημέρωσή σας. Υπάρχουν στη σελίδα των Α.ΔΗ.Κ. και συγκεκριμένα στον παρακάτω σύνδεσμο https://adhklarissas.wordpress.com/αρχεια/

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !