Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το έργο e-pal στο ετήσιο συνέδριο FOSSCOMM

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/11/2017 - 15:44 | Author: Newsroom Ipaidia

 Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το έργο e-pal στο ετήσιο συνέδριο FOSSCOMM

Το έργο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «e-epal και οι τεχνολογικές του προκλήσεις» παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο ετήσιο συνέδριο FOSSCOMM (https://www.fosscomm.hua.gr/) που έγινε στις 4 και 5 Νοεμβρίου στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, με κύριο θέμα το ελεύθερο και ανοικτό λογισμικό και με σκοπό την προώθηση της χρήσης FOSS (Free and Open Source Software).

Το e-epal εξυπηρέτησε κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά περίπου 90.000 μαθητές διευκολύνοντας τη διαδικασία εγγραφής τους στα Επαγγελματικά Λύκεια, ενώ παράλληλα βοήθησε τις διοικητικές δομές για την καλύτερη αξιοποίηση του μαθητικού και εκπαιδευτικού δυναμικού.

Το έργο που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Ομάδα Ανάπτυξης Λογισμικού του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που ανήκει στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για λογαριασμό της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Το σύστημα διαλειτουργεί με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) και το Μητρώο Μονάδων του ΠΣΔ.

Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του το συγκεκριμένο πληροφοριακό σύστημα σχεδιάστηκε με fully-decoupled αρχιτεκτονική, χρησιμοποιώντας ως front-end client τεχνολογία Angular 4 και ως back-end server τεχνολογία Drupal 8.

Η σχεδίαση και υλοποίηση του έργου έχουν αναρτηθεί στο αποθετήριο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (https://git.minedu.gov.gr/itminedu/e-epal), ενώ η παραγωγική λειτουργία της εφαρμογής βρίσκεται στο https://e-epal.minedu.gov.gr.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: