“Μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση με τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς αποκλεισμούς”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ – ΜΥΚΟΝΟΥ

Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

 

Εννιά χρόνια μηδενικών διορισμών στην εκπαίδευση που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις η ΕΕ, ο ΟΟΣΑ και τα Μνημόνια είναι αρκετά. Οι μηδενικοί διορισμοί είναι αποτέλεσμα του σχολείου της αγοράς που θέλουν να επιβάλλουν εδώ και χρόνια. Ένα σχολείο φτηνό, ευέλικτο με περιορισμένη δημόσια χρηματοδότηση, με λιγότερους εκπαιδευτικούς, το οποίο θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Αυτή είναι η περιβόητη σχολική αυτονομία τους.

Σήμερα είναι ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση και για όλους τους εκπαιδευτικούς (αναπληρωτές και μόνιμους) να σπάσει η αδιοριστία και η καραντίνα της ΕΕ – ΟΟΣΑ στους διορισμούς. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές που εργάζονται στα σχολεία μας και καλύπτουν μόνικες ανάγκες. Μόνο έτσι μπορεί να ανασάνει το δημόσιο σχολείο και να ανταποκριθεί με επάρκεια στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας. Να μπει ένα τέλος στην εργασιακή ομηρία χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Όμως αγώνας για μαζικούς διορισμούς σημαίνει πρώτα από όλα αποτροπή του εκπαιδευτικού μνημονίου που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με τους θεσμούς υπό την εποπτεία του ΟΟΣΑ .

Ειδικότερα :

Να μην περάσει ο νέος τρόπος πρόσληψης με το προσοντολόγιο  και την απαξίωση της προϋπηρεσίας

Με βάση τα παραπάνω ο σύλλογος Δασκάλων και

νηπιαγωγών Σύρου Τήνου Μυκόνου και η Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 23/2 13:30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ν. Αιγαίου. Θα ανακοινώσουμε στάση εργασίας για τη μεγαλύτερη μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 2/3 στο Υπ Παιδείας ανάλογα και με την τελική στάση της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για την ημέρα εκείνη.

ip[
Exit mobile version