Μαδώντας τη μαργαρίτα του ΑΣΕΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/01/2015 - 22:03 | Author: Newsroom Ipaidia

Η Έφη Καλαμαρά, υπεύθυνη του τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή της στον Alpha 989 και στην Μάχη Νικολάρα μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ζήτημα του ΑΣΕΠ, τις προσλήψεις εκπαιδευτικών που θα γίνουν την επόμενη χρονιά και τους εκπαιδευτικούς που μπήκαν σε διαθεσιμότητα και θα επαναπροσληφθούν.

Εν' το μεταξύ σημερινή ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην φιλολογία περί κομματικών προσλήψεων της Μαρίας Σπυράκη ανέφερε πως "Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν θα καταργήσει το ΑΣΕΠ, αλλά θα τον θωρακίσει και θα τον αναβαθμίσει ουσιαστικά"

Στην ανακοίνωση γίνεται ξεκάθαρο πως ο ΑΣΕΠ για το δημόσιο δεν θα καταργηθεί. Τι θα γίνει όμως με το χώρο των εκπαιδευτικών;

"Θα αλλάξει ο τρόπος πρόσληψης αφού έρθουμε σε συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες. Δεν θα υπάρχει τρόπος πρόσληψης που θα προσβάλει τους εκπαιδευτικούς. ο ΑΣΕΠ για το διορισμό στο δημόσιο δεν θα καταργηθεί. Στην εκπαίδευση θα ανακοινωθεί ο τρόπος πρόσληψης αφού γίνει διάλογος.

Θα γίνουν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών αλλά και αναπληρωτών πλήρους ωραρίου.

Επίσης θα εξαντληθούν όλες οι λίστες, θα διοριστούν όλοι οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και θα αναγνωριστεί η εκπαιδευτική προϋπηρεσία."

Παναγιώτης Κάτσικας ALFAVITA.GR

Loading...


  • europalso   ideascentral