Ξεπερνούν τις 2000 τα κενά στη Δευτεροβάθμια

ipaidia thumbnail

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται εντόνως για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση λόγω και της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης διορισμών.

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την έναρξη του σχολικού έτους και τα εκπαιδευτικών στη ξεπερνούν τα 2.000. Η κατάσταση αυτή θα χειροτερέψει άμεσα, όταν 400 εκπαιδευτικοί θα μεταταγούν σε θέση ΕΔΙΠ στα ΑΕΙ, ενώ άλλοι 100 θα αποσπαστούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Είναι προφανές ότι στη Β/θμια εκπ/ση η κανονικότητα στην λειτουργία των σχολικών μονάδων που ισχυρίζεται ο Υπουργός Παιδείας είναι μύθευμα και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Στη νησιωτική Ελλάδα (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, κ.α.) υπάρχουν εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών ενώ για πρώτη φορά παρουσιάζονται σημαντικά κενά ακόμα και στην Αθήνα. Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι η περιοριστική πολιτική, η οποία υπαγορεύεται από τα μνημόνια που έχει υπογράψει η κυβέρνηση, έχει σοβαρότατες συνέπειες στη δημόσια εκπαίδευση. Είναι αδιανόητο ο Υπουργός Παιδείας να μιλάει για την ποιότητα στην παρεχόμενη εκπαίδευση τη στιγμή που δεν φροντίζει να καλύψει τα υφιστάμενα κενά σε εκπαιδευτικούς. Υπάρχουν κατηγορίες σχολείων (Μουσικά σχολεία, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας) που υπολειτουργούν λόγω των ελλείψεων εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας, έστω και την τελευταία στιγμή, να αναλογιστεί τις συνέπειες των πράξεων του και να προχωρήσει στην ικανοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων αποσπάσεων, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν θα ανεχθεί περαιτέρω την πολιτική απαξίωσης των εκπαιδευτικών και την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να κινηθεί στην κατεύθυνση της ομαλοποίησης της κατάστασης και να αντιληφθεί επιτέλους ότι οι υπηρετούντες εκπαιδευτικοί επί σειρά ετών στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας είναι άνθρωποι και όχι αριθμοί. Σε διαφορετική περίπτωση ο κλάδος θα αντιδράσει δυναμικά το επόμενο διάστημα.

ip[
Exit mobile version