Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Δρομολόγια ζωής» του δήμου για εκπαιδευτικούς και γονείς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/05/2018 - 18:00 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ξεκίνησε το πρόγραμμα του δήμου Ηρακλείου και του ΤΕΙ Κρήτης για την προαγωγή κουλτούρας οδικής ασφάλειας «Δρομολόγια ζωής» σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου και στους γονείς των μαθητών.

Το εκπαιδευτικό έργο «Δρομολόγια ζωής», χρηματοδοτείται από τον δήμο Ηρακλείου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τη διεύθυνση Παιδείας Πολιτισμού και Νέας Γενιάς του δήμου, μετά από σύμβαση η οποία υπεγράφη από τον αντιδήμαρχο Γ. Βλαχάκη και τον αντιπρύτανη του ΤΕΙ-Κ Χρ. Φλώρο.

Με βάση το πρόγραμμα, συγκροτήθηκαν συνολικά δύο τμήματα εκπαίδευσης και καθένα περιλαμβάνει 30 ώρες εκπαίδευσης κατανεμημένες σε εβδομαδιαία μαθήματα δύο περιόδων. Σκοπός της εκπαίδευσης είναι οι συμμετέχοντες, να αντιληφθούν εμφανείς καθώς και αφανείς παράγοντες που αφορούν στην επικινδυνότητα κατά την οδήγηση, να εξοικειωθούν με την έννοια της διακινδύνευσης και να εξασκηθούν στη διαχείριση του κινδύνου και στη λήψη απόφασης σε καταστάσεις κρίσης, όπως και να εξοικειωθούν με τις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές αλλαγής της οδηγικής συμπεριφοράς και να ενημερωθούν για τις μεθόδους σχεδιασμού, υλοποίησης και αξιολόγησης προγραμμάτων προαγωγής κουλτούρας οδικής ασφάλειας.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιουνίου.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso