Ακόμα υπάρχουν κενά σε σχολεία των Χανίων παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων.

Ειδικότερα ο σύλλογος σημειώνει πως «σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης λείπουν 16 Δάσκαλοι, 4 Νηπιαγωγοί 2 Πληροφορικής 1 Αγγλικής και τουλάχιστον 20 εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής για τμήματα ένταξης και παράλληλες στηρίξεις.»

Η ανακοίνωση των Δασκάλων και Νηπιαγωγών:

«Ο Σύλλογός μας στην αρχή της σχολικής χρονιάς εκτιμούσε σε πάνω από 400 τα κενά εκπαιδευτικών στο ν. Χανίων ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης τον Σεπτέμβριο χρειαζόταν 374 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων για να λειτουργήσουν τα σχολεία. Το Υπουργείο ακολούθησε την γνωστή τακτική των προσλήψεων με δόσεις, 366 αναπληρωτές όλων των ειδικοτήτων έχουν προσληφθεί μέχρι στιγμής , με τις τελευταίες προσλήψεις στα Χανιά να γίνονται στις 18-1, οι οποίοι δεν είναι αρκετοί για να λειτουργήσουν επαρκώς τα σχολεία.

Κενά εξακολουθούν να υπάρχουν ,σε ολοήμερα τμήματα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων που ποτέ δεν άνοιξαν, σε πληθωρικά τμήματα που λειτουργούν με πάνω από 25 μαθητές, στο πρωινό πρόγραμμα που οι άδειες των εκπαιδευτικών δεν υπάρχει τρόπος να αναπληρωθούν, σε ολοήμερα τμήματα που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις αιτήσεις, σε μαθητές με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες που δεν υποστηρίζονται .

Σήμερα σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης λείπουν 16 Δάσκαλοι, 4 Νηπιαγωγοί 2 Πληροφορικής 1 Αγγλικής και τουλάχιστον 20 εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής για τμήματα ένταξης και παράλληλες στηρίξεις. Να σημειώσουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί αν προκύψουν μακροχρόνιες άδειες.

Οι μηδενικοί διορισμοί τα τελευταία έξι χρόνια με τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται, τις επιταγές των δανειστών και τη δημοσιονομική σταθερότητα που επέβαλαν ΕΕ και ΔΝΤ, η τακτική όλων των κυβερνήσεων να προσλαμβάνουν αναπληρωτές όχι για την κάλυψη λειτουργικών κενών ( άδειες – αποσπάσεις) αλλά για να καλύπτουν πάγιες ανάγκες, έχουν οδηγήσει το Δημόσιο Σχολείο σε συνεχή υποβάθμιση και τους εκπαιδευτικούς σε εργασιακή ανασφάλεια. Ποιος προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου και ποια εκπαιδευτική διαδικασία μπορεί να υλοποιηθεί με τους δασκάλους να έρχονται μήνες μετά την έναρξη του σχ. έτους, και τα σχολεία να λειτουργούν με πλήρες πρόγραμμα κοντά στα Χριστούγεννα;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ παρά το γεγονός ότι στον προϋπολογισμό του 15 προβλεπόταν διορισμοί εκπαιδευτικών και παρά τις υποσχέσεις της , συνέχισε την πολιτική των μηδενικών διορισμών . Οι εξαγγελίες του Υπουργού Παιδείας για 20.000 διορισμούς σε βάθος τριετίας ακούγονται σαν επικοινωνιακό τέχνασμα, αφού δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ούτε ο τρόπος, ούτε οι διαδικασίες πρόσληψης έχουν ανακοινωθεί.

Η εκπαιδευτική κοινότητα , όλη η κοινωνία, βρίσκεται σε αναβρασμό αφού είναι ανοιχτά όλα τη ζητήματα.

Νέο Μισθολόγιο που προβλέπει νέα καθήλωση μισθών, στους νέους στα όρια της φτώχειας.

Ασφαλιστικό που αυξάνει τα όρια ηλικίας και μειώνει τις συντάξεις.

Εθνικός δήθεν διάλογος για την Παιδεία με απόντες τους εκπαιδευτικούς, που επιχειρεί να νομιμοποιήσει ειλημμένες αποφάσεις.

Τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα .

Φτωχοποίηση των μαθητών και των οικογενειών τους.

Το εκπαιδευτικό κίνημα παρ όλες τις δυσκολίες θα υπερασπιστεί το Δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. με όποιον τρόπο είναι πρόσφορος.

Παλεύουμε για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και Υγεία, για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, για κράτος Πρόνοιας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Οργανώνουμε τη δράση μας, συμμετέχουμε μαζικά στις Γ. Συνελεύσεις.

Απεργούμε στις 4 Φλεβάρη με αιχμή την απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό.

Αποφασίζουμε για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές.»