Κορονοϊός – Λινού: Τι είπε για διπλή μάσκα και παιδιά

Κορονοϊός – Λινού: Τι είπε για διπλή μάσκα και παιδιά

: Η διπλή μάσκα έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά, καθώς όλο και περισσότεροι επιστήμονες αναφέρουν τη χρησιμότητά της, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του , ειδικά όταν βρισκόμαστε σε κλειστούς χώρους. Για την διπλή απάντησε και η καθηγήτρια Αθηνά Λινού λέγοντας ότι αφορά τους πάντες.

«Οι κάνουν τον κορονοϊό πιο μεταδοτικό και καλό θα είναι να φοράμε διπλή κυρίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα σούπερ μάρκετ καθώς έτσι πολλαπλασιάζουμε την προστασία μας, πράγμα που αφορά και τα παιδιά», ανέφερε η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis. Παράλληλα εμφανίστηκε ανήσυχη για την διασπορά των μεταλλάξεων του κορονοϊού στον πληθυσμό ενώ υπογράμμισε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 ξανά την ανάγκη διενέργειας περισσότερων τεστ ώστε να ξέρουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια την έκταση της διασποράς των μεταλλάξεων.

Κορονοϊός: Έρχεται η διπλή μάσκα – Σε ποιά μέρη θα πρέπει να τη φοράμε

Έρχονται εμβόλια προσαρμοσμένα σε μεταλλάξεις του κορονοϊού

Κορονοϊός: Πότε θα εμβολιαστεί το παιδί μου; Έρχονται εμβόλια για εφήβους και παιδιά

Επίσης η κυρία Λινού είπε πώς ο καιρός δεν ευνοεί την πορεία της πανδημίας, καθώς κλεινόμαστε στα σπίτια και εφόσον υπάρχει κρούσμα η ενδοοικογενειακή διασπορά είναι αναπόφευκτη ενώ τόνισε πώς το κρύο μάλλον διευκολύνει τον κορονοϊό, σημειώνοντας πως είναι αστικός μύθος ότι το κρύο σκοτώνει μικρόβια και ιούς.

Ακόμη, η καθηγήτρια αναφέρθηκε στο κίνημα που έχει ξεκινήσει στις ΗΠΑ για την απελευθέρωση της παραγωγής εμβολίων, τεστ, θεραπειών για τον κορονοϊό και μασκών. Πρόκειται για κίνημα που έχει συγκεντρώσει 6.000 υπογραφές και ζητά να γίνεται απελευθέρωση της παραγωγής με την παραχώρηση πατεντών για μαζική παραγωγή των ειδών που έχουν να κάνουν με την πανδημία του κορονοϊού.

«Γιατί από το οποίο κινδυνεύει η ανθρωπότητα είναι από τις μεταλλάξεις, που μπορεί να ξεκινήσουν από τις φτωχότερες χώρες και πάνε σε όλες. Πρέπει να εμβολιαστεί όλη η ανθρωπότητα», εξήγησε η κυρία Λινού.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !