Κονδύλια μισθοδοσίας μονίμων εκπαιδευτικών θα χρησιμοποιηθούν για προσλήψεις αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/10/2014 - 21:41 | Author: Newsroom Ipaidia

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

Συνάντηση του ΠΑ.Σ.Α.Φ με εκπρόσωπο του Υ.ΠΑΙ.Θ (10.12.2014)

Την Παρασκευή 9/10 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του ΠΑ.ΣΑ.Φ με υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργού Παιδείας.

Θέμα της συνάντησης ήταν η πορεία κάλυψης των φιλολογικών κενών σε Γυμνάσια και Λύκεια και οι προθέσεις του Υπουργείου όσον αφορά στα εναπομείναντα κενά, όπως επίσης οι σχεδιασμοί σε θέματα μονίμων διορισμών και η προοπτική διενέργειας διαγωνισμού ΑΣΕΠ.

Κατ’αρχάς ο ΠΑ.ΣΑ.Φ εκφράζει, αφ’ενός, την ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι το Υπουργείο δεν αρνήθηκε την ύπαρξη 175 κενών θέσεων Φιλολόγων, ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αφ’ετέρου δε, την απογοήτευσή του για το ότι την ίδια κιόλας ημέρα καλύφθηκαν μόλις τα 47 εξ αυτών. Ο εκπρόσωπος του Υπουργού υπήρξε αποκαλυπτικός δηλώνοντας πως η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει άλλη διαχείριση των κενών πέραν της περικοπής των διδακτικών ωρών βασικών μαθημάτων, όπως τα φιλολογικά, και παραδέχθηκε πως έκανε χρήση των κονδυλίων ΕΣΠΑ προς όφελος των ειδικοτήτων της Α/θμιας εκπαίδευσης.

Εν τούτοις, ο ΠΑ.ΣΑ.Φ ασμένως πληροφορήθηκε ότι το Υπουργείο προτίθεται να μεταφέρει τα κονδύλια της μισθοδοσίας μονίμων εκπαιδευτικών που εξωθήθηκαν να κάνουν χρήση αδειών άνευ αποδοχών στην πρόσληψη αναπληρωτών αποκλειστικά στη Δ/θμια εκπαίδευση. Μια τέτοια κίνηση είναι στη σωστή κατεύθυνση, νοουμένου ότι, όπως προαναφέρθηκε, η Α/θμια εκπαίδευση χρηματοδοτείται επαρκώς από τα πρoγράμματα ΕΣΠΑ.

Επιπλέον, ο ΠΑ.ΣΑ.Φ θα ήθελε να πληροφορηθεί πώς είναι δυνατόν τα κονδύλια από τα προγράμματα ΕΣΠΑ να μην επαρκούν για την οργάνωση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια, σε αντίθεση με τις προηγούμενες σχολικές χρονιές (έστω και με ομολογουμένως τεράστια καθυστέρηση), ενώ ταυτόχρονα διατίθενται τρία εκατομμύρια ευρώ για το καινοφανές και αμφιβόλου αποτελεσματικότητος ψηφιακό φροντιστήριο. Αντιθέτως, το Υπουργείο έχει βρει τα κονδύλια και θα χρηματοδοτήσει την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα ΕΠΑΛ (500 πιστώσεις στο σύνολο), προσλαμβάνοντας όμως ελάχιστους Φιλολόγους.

Όσον αφορά στην προοπτική διενέργειας διαγωνισμού ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών, ο συνεργάτης του Υπουργού επανέλαβε ότι αυτό εξαρτάται από το αν θα λάβει έγκριση το Υπουργείο Παιδείας από την Τρόικα καθώς και από τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Α.Φ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

NEWS.GR Καλόγηρος Βασίλειος

Προσλήψεις αναπληρωτών με κονδύλια μισθοδοσίας μόνιμων!

Τα κονδύλια της μισθοδοσίας μονίμων εκπαιδευτικών που εξωθήθηκαν να κάνουν χρήση αδειών άνευ αποδοχών προτίθεται να αξιοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας ώστε να προχωρήσει στην πρόσληψη αναπληρωτών αποκλειστικά στη Δ/θμια εκπαίδευση. Τα παραπάνω αναφέρονται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων μετά από συνάντηση με υψηλόβαθμό στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας ο οποίος μεταξύ των άλλων τονίζει ότι «μια τέτοια κίνηση είναι στη σωστή κατεύθυνση, νοουμένου ότι, όπως προαναφέρθηκε, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση χρηματοδοτείται επαρκώς από τα προγράμματα ΕΣΠΑ”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον κλάδο των φιλολόγων έγιναν ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών την Παρασκευή 10/10 αν και τα καταγεγραμμένα κενά έφθαναν τα 175. Μετά από τις 47 προσλήψεις υπάρχουν 128 κενά που αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω.

Σύμφωνα με τους Αναπληρωτές Φιλολόγους ο εκπρόσωπος του Υπουργού υπήρξε αποκαλυπτικός δηλώνοντας πως η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει άλλη διαχείριση των κενών πέραν της περικοπής των διδακτικών ωρών βασικών μαθημάτων, όπως τα φιλολογικά, και παραδέχθηκε πως έκανε χρήση των κονδυλίων ΕΣΠΑ προς όφελος των ειδικοτήτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επιπλέον, ο ΠΑ.ΣΑ.Φ μέσα από τη συνάντηση που πραγματοποίησε ήθελε να πληροφορηθεί πώς είναι δυνατόν τα κονδύλια από τα προγράμματα ΕΣΠΑ να μην επαρκούν για την οργάνωση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια, σε αντίθεση με τις προηγούμενες σχολικές χρονιές (έστω και με ομολογουμένως τεράστια καθυστέρηση), ενώ ταυτόχρονα διατίθενται τρία εκατομμύρια ευρώ για το καινοφανές και αμφιβόλου αποτελεσματικότητος ψηφιακό φροντιστήριο.

Αντιθέτως, το Υπουργείο έχει βρει τα κονδύλια και θα χρηματοδοτήσει την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα ΕΠΑΛ (500 πιστώσεις στο σύνολο), προσλαμβάνοντας όμως ελάχιστους Φιλολόγους.

Όσον αφορά στην προοπτική διενέργειας διαγωνισμού ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών, Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων αναφέρει ότι ο συνεργάτης του Υπουργού επανέλαβε ότι αυτό εξαρτάται από το αν θα λάβει έγκριση το Υπουργείο Παιδείας από την Τρόικα καθώς και από τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

Loading...


  • europalso   ideascentral