Κλειστά τα σχολεία σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και την Ξάνθη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/02/2018 - 12:39 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Εξομαλύνεται σταδιακά η κατάσταση στις περισσότερες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Ξάνθης, μετά τη χθεσινή χιονόπτωση που έπληξε πολλές ορεινές αλλά και πεδινές περιοχές, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Σε όλους τους δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης τα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης παραμένουν σήμερα κλειστά, με αποφάσεις που εξέδωσαν, νωρίς το πρωί, οι κατά τόπους δήμαρχοι των περιοχών, θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών.

Επίσης, με απόφαση της Πρυτανείας κλειστό θα είναι σήμερα και το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην πόλη της Καβάλας καθώς οι δρόμοι γύρω από το εκπαιδευτικό ίδρυμα σε πολλά σημεία τους έχουν συγκεντρώσει παγετό.

Η χιονόπτωση σταμάτησε από χθες το βράδυ, ωστόσο απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου της Καβάλας, της Δράμας και της Ξάνθης. Η τροχαία συστήνει στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους ακόμα και κατά μήκος της Εγνατίας. Ο κρατικός μηχανισμός και οι τεχνικές υπηρεσίες των δήμων και της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση νέας πιθανής χιονόπτωσης που θα ξεκινήσει το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, στο σκοτάδι έμειναν, χθες το βράδυ, πολλές περιοχές στη Θάσο μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης που παρουσιάστηκε στο νησί και πιο συγκεκριμένα στη Σκάλα Ποταμιάς, στα Κοίνυρα, στο Ραχώνι και στον Πρίνο. Τα τεχνικά συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ εργάζονταν μέχρι πολύ αργά το βραδύ προκειμένου να αποκαταστήσουν μέρος των βλαβών που παρουσιάστηκαν στα εναέρια καλώδια, τα οποία είχαν κοπεί από τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν στο νησί. Σήμερα το πρωί θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Loading...


  • europalso   ideascentral