“Κλείσιμο τμημάτων, υπεράριθμα τμήματα, «εξορθολογισμός προσωπικού»… Αρκετά πια με την κανονικότητα τους”

ipaidia thumbnail

Αγώνας τώρα για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών!

Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζεται κανονικά! Στη «μεταμνημονιακή εποχή» και στην επιστροφή στην «κανονικότητα», που συνεχίζεται το διαρκές μνημόνιο για την Παιδεία, με όλους τους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους σε ισχύ, επανέρχεται ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ το ζήτημα για το κλείσιμο των λεγόμενων εκατοντάδων “ολιγομελών” τμημάτων, το στοίβαγμα των μαθητών σε τμήματα 27-29 μαθητών, την εξοικονόμηση προσωπικού με την κινητικότητα των εκπαιδευτικών.

Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του Π.Α.ΜΕ.

Συγχρόνως το υπουργείο στα πλαίσια της αναμοριοδότησης σχολείων, οδήγησε τον υποβιβασμό σχολικών μανάδων σε απομακρυσμένες και δύσκολες περιοχές, στο κλείσιμο και την συγχώνευση τμημάτων με συνέπεια το στοίβαγμα των μαθητών (ακόμα και στις κατευθύνσεις) σε μεγάλα τμήματα και την απογύμνωση των σχολείων από εκπαιδευτικούς.…(Κυκλάδες, Ημαθία, Ρέθυμνο, Κεφαλονιά, Έβρος, Ξάνθη Δωδεκάνησα κα). Στην ίδια γραμμή το Υπουργείο και οι διοικήσεις στην Αττική προωθούν τις συγχωνεύσεις τμημάτων με 28-29 μαθητές (ακόμα και με μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες) προκαλώντας τις αντιδράσεις εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών (Αν. Αττική, Αιγάλεω, Χαιδάρι).

Συνάδελφοι, κανένα συμβιβασμός με τη μιζέρια! Είναι ίδια η πολιτική που πετσοκόβει τις κοινωνικές παροχές, τους μισθούς και τις συντάξεις, που δίνει νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο μ’ αυτήν που συνθλίβει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

ip[
Exit mobile version