Κυριάκος Μητσοτάκης: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Γαβρόγλου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/04/2019 - 15:13 | Author: Newsroom Ipaidia

Μείζονα προτεραιότητα για τον πρόεδρο της Νέας ∆ηµοκρατίας συνιστά η αναµόρφωση της Παιδείας, καθώς θεωρεί ότι µια τέτοια εξέλιξη µπορεί να αποβεί καθοριστική και να αναζωογονήσει την πραγµατική οικονοµία, όπως δείχνει η περίπτωση της Κύπρου, όπου η άνθηση των ιδιωτικών πανεπιστηµίων συµβάλλει στους σταθερά υψηλούς ρυθµούς ανάπτυξης της Μεγαλονήσου.

Με γνώµονα αυτή την αντίληψη, η Πειραιώς εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το νοµοσχέδιο Γαβρόγλου, θεωρώντας «διαλυτικής φιλοσοφίας» την κατάργηση των ΤΕΙ και την αυτόµατη, «άνευ λοιπών ακαδηµαϊκών κριτηρίων και µελετών βιωσιµότητας και σκοπιµότητας», όπως σηµειώνεται, συγχώνευσή τους µε τα ΑΕΙ. Οπως τονίζει ανώτατη κοµµατική πηγή, «οι τελευταίοι µήνες της κυβέρνησης Τσίπρα πιθανώς να αποδειχθούν εξίσου επιζήµιοι µε τους πρώτους».

Ως εκ τούτου, ο κ. Μητσοτάκης αξιώνει να αποσυρθεί άµεσα το «νοµοσχέδιο-έκτρωµα», το οποίο, κατά τον ίδιο, είναι βέβαιο ότι υποκρύπτει και άλλες, προεκλογικού χαρακτήρα σκοπιµότητες, καθώς έρχεται µε διαδικασία fast truck µέσα στη Μεγάλη Εβδοµάδα. «Γαλάζια» στελέχη προεξοφλούν ότι κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία της ερχόµενης εβδοµάδας η ΝΔ θα µιλήσει «µε ονόµατα και διευθύνσεις» για τις «πρακτικές… ανατολίτικου παζαριού και πολιτικού εκβιασµού» που επιστρατεύει η κυβέρνηση. Ως χαρακτηριστικό παράδειγµα προβάλλεται η διασφάλιση της σύµφωνης γνώµης του πρύτανη του Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου µε την υπόσχεση για δηµιουργία και τέταρτης Νοµικής Σχολής. Επισηµαίνεται, επίσης, ότι η συναντίληψη που επικρατεί επί του θέµατος και µε άλλες πολιτικές δυνάµεις, όπως το Κίνηµα Αλλαγής και το Ποτάµι, παρέχει τη δυνατότητα στη Ν∆ σύµπηξης ενός ευρύτερου µετώπου.

Loading...
  • europalso   ideascentral