Δεκάδες μαθητές δημοτικού πήραν τα πρώτα μαθήματα οδηγικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της δράσης «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» και «Ασφαλώς Ποδηλατώ» στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και το Ποδηλατοδρόμιο του Άλσους Περιστερίου που διοργάνωσε ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16 – 22 Σεπτεμβρίου) και σκοπό είχε την κατανοήσουν τα μικρά παιδιά τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής με ευχάριστο και βιωματικό τρόπο, συμμετέχοντας ενεργά σε όλη τη διαδικασία μέσα από παιχνίδια.

Οι μαθητές δημοτικού μέσα από παιχνίδια έμαθαν τους βασικούς κανόνες για την ασφάλειά τους στην μετακίνηση, καθώς και γνώσεις στην ασφαλή χρήση ποδηλάτου, το οποίο αποτελεί το πρώτο μεταφορικό τους μέσο, θέτοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη συνολικότερα υγιών συμπεριφορών στα θέματα μετακίνησης. Στην δράση πήραν μέρος πάνω από 40 παιδιά δημοτικού, ενώ πολλά περισσότερα ήταν αυτά παρακολούθησαν έστω και για λίγο μέρος των δράσεων.

“Στο πνεύμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, που προωθεί τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης για πιο βιώσιμες πόλεις, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Άλσος Περιστερίου γέμισε από παιδικές φωνές και χαρούμενα χαμόγελα από τους μικρούς μας φίλους που εκπαιδεύτηκαν από τους εμψυχωτές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με τα πιστοποιημένα προγράμματα του Ινστιτούτου «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» και «Ασφαλώς Ποδηλατώ», ανέφερε η σύμβουλος επικοινωνίας του Ινστιτούτου “Πάνος Μυλωνάς” Μαρία Ατματζίδου και συνέχισε: “ Τα παιδιά ηλικίας 6-9 ετών κατανόησαν βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής με τρόπο ευχάριστο και βιωματικό και συμμετέχοντας ενεργά σε όλη τη διαδικασία, όπως το να μάθουν να τοποθετούν διαβάσεις και φανάρια στα σωστά σημεία του δρόμου μέχρι να διασχίζουν σωστά το δρόμο ώστε να είναι ασφαλή. Τα μεγαλύτερα παιδιά, 9-12 ετών, είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα γύρω από το πρώτο τους όχημα, το ποδήλατο, με τρόπο ομαδικό και διαδραστικό. Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», 15 χρόνια τώρα, εστιάζει στα παιδιά και στις νέες γενιές, και μάλιστα μέχρι σήμερα έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 214.000 μαθητές με τα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματά του που έχουν την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Ευχαριστούμε το Δήμο Περιστερίου για την υποστήριξή του στην υλοποίηση αυτής της πετυχημένης δράσης.”

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ