Για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε σήμερα. Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι σήμερα θα υπάρξουν αποφάσεις για νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη, που ενδεχομένως να αφορούν στη λειτουργία των

Σήμερα οι αποφάσεις για τα στη Θεσσαλονίκη

Για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε σήμερα μιλώντας στον  Alpha 98,9 ο Βασίλης Κικίλιας, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι σήμερα θα αποφασιστεί αν θα ληφθούν νέα μέτρα για την περιοχή.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι σήμερα θα υπάρξουν αποφάσεις για νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη, που ενδεχομένως να αφορούν στη λειτουργία των σχολείων.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε ανήσυχος από όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ότι εκπονήθηκε ένα έκτακτο πλάνο προκειμένου να μπορέσουν τα νοσοκομεία να ανταποκριθούν. «Με ανησυχεί πάρα πολύ αυτό που συμβαίνει.

Η εφημερία χθες έκλεισε με 80 εισαγωγές και 20 ύποπτα κρούσματα. Υπολογίστε αυτόν τον αριθμό κάθε μέρα για τις επόμενες 10-15 ημέρες… Εκπονήσαμε ένα έκτακτο πλάνο, από καρδιοχειρουργικές, αγγειοχειρουργικές αίθουσες και έχουμε άλλες 100, όταν όλη η Βόρεια Ελλάδα πιέζεται και έχουν περιστατικά από τη Θεσσαλονίκη κατά 70% και κατά 30% από γύρω περιοχές», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν νέα μέτρα για τη συμπρωτεύουσα, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «είναι στο τραπέζι, και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα η διυπουργική μαζί με τον πρωθυπουργό θα αποφασίσει, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών. Δεν προτρέχω. Αφήνω τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους… Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και το συντομότερο δυνατόν πρέπει να μειωθούν οι δείκτες. Οι πολίτες πρέπει να βοηθήσουν και όλοι να αναλογιστούν πόσοι μπαίνουν σε κίνδυνο».

Η άρση του lockdown θα εξαρτηθεί από τη συμμόρφωση και από την επιθετικότητα του ιού

Αναφορικά με το πότε θα μπορέσουν οι Αρχές να προχωρήσουν σε άρση του lockdown, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι αυτό θα γίνει «ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη συμμόρφωση των πολιτών, αλλά και ανάλογα με την επιθετικότητα του ιού».

Ο Βασίλης Κικίλιας σχολίασε και το περιστατικό με τον Παύλο Πολάκη έξω από τη ΜΕΘ του «Σωτηρία», χωρίς μάσκα, λέγοντας: «Αυτό που είδα εγώ στο βίντεο ήταν ο κ. Πολάκης έξω από τη ΜΕΘ χωρίς μάσκα. Το διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βουλής, μετά και ο διοικητής του “Σωτηρία” και νοσηλευτές ότι είναι κανονικά λειτουργικές και οι 50 κλίνες ΜΕΘ. Εγώ δεν θέλω να σχολιάσω έναν πρώην συνάδελφο γιατί ξέρω πόσο δύσκολη είναι αυτή η δουλειά και ο καθένας κρίνει αυτά που λέει ένας πολιτικός στη δημόσια σφαίρα… Οι 50 κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν κανονικά και νοσηλεύουν συνανθρώπους μας».