“Κάθε νέα σχολική χρονιά και χειρότερα για το Δημοτικό Σχολείο”

Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ Αργύρη Παπαθανασίου και Δημήτρη Μαριόλη για τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας

Πραγματοποιήθηκε στις 10 Αυγούστου η συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με τον υπουργό παιδείας Κ. Γαβρόγλου, μετά από επανειλημμένα αιτήματα της ΔΟΕ. Την ίδια ώρα που εξελισσόταν η συνάντηση, το Υπουργείο παιδείας, απαξιώνοντας ουσιαστικά τη συζήτηση με το ΔΣ της ΔΟΕ, εξέδωσε έγγραφο «Οδηγίες για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς» με το οποίο καλεί να συνεδριάσουν τα ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ με εσπευσμένες διαδικασίες πριν το άνοιγμα των σχολείων για να καθορίσουν κενά και υπεραριθμίες ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι των μνημονιακών περικοπών. Επαναλαμβάνει την ίδια ακριβώς τακτική με την οποία συγκρούστηκαν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών ΠΕ και οι ΕΛΜΕ την περσινή χρονιά με κινητοποιήσεις και καταλήψεις στις διευθύνσεις ώστε να αποτρέψουν πλασματικά πλεονάσματα, μετακινήσεις μόνιμων και μειωμένες προσλήψεις αναπληρωτών. Αυτό θα κάνει και φέτος το εκπαιδευτικό κίνημα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και σε αυτή την αγωνιστική κατεύθυνση μπλοκαρίσματος κάθε απόπειρας εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και ακύρωσης κάθε αυθαιρεσίας καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ, τους Συλλόγους ΠΕ και τους αιρετούς.

Απέναντι στα δίκαια αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος, ο υπουργός παιδείας δεν έδωσε απαντήσεις αλλά ούτε και δεσμεύσεις. Συγκεκριμένα:

Είναι φανερό ότι η εκπαίδευση οδηγείται σε παραπέρα αποσάθρωση με την εφαρμογή των «μεταρρυθμίσεων», της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, της ελαστικής εργασίας, της αξιολόγησης, των πολιτικών λιτότητας, που απορρέουν από την εφαρμογή του 4ου μνημονίου και την απόλυτη υποταγή της εκπαίδευσης στην αγορά και τους νόμους της.

Από την πλευρά μας δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το εκπαιδευτικό κίνημα και συνολικά το εργατικό κίνημα θα πρέπει να συνεχίσει να δίνει τον αγώνα. Να γίνουμε το κίνημα που δεν μπορούν να αγνοήσουν. Κίνημα ρήξης και ανατροπής της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ και όλου του μνημονιακού μετώπου που κυβέρνησε και ψήφισε μνημόνια ως τώρα.

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ και τους Συλλόγους ΠΕ να πάρουμε αποφάσεις για:

ip[
Exit mobile version