Καταγγελλίες για απρόκλητες επιθέσεις κατά εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/03/2018 - 21:28 | Author: Newsroom Ipaidia

Οι αναπληρωτές ζητούσαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, προκειμένου να εκθέσουν τις διεκδικήσεις τους, με κεντρική αυτή των μόνιμων διορισμών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια. Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν συνέλευση σε αίθουσα του υπουργείου.

Αποτροπιασμό προκαλεί η εικόνα με έναν τραυματισμένο αναπληρωτή εκπαιδευτικό έξω από το υπουργείο Παιδείας που κάνει τον γύρο των social media.

Ο νέος άνδρας διακρίνεται με ματωμένο κεφάλι, λίγο μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, όπου τα ΜΑΤ προέβησαν σε χρήση χημικών και χτύπησαν τους διαδηλωτές που ζητούσαν συνάντηση με την ηγεσία.

Η σημερινή διαδήλωση στο υπουργείο Παιδείας συγκέντρωσε πάνω από 3.000 δασκάλους και καθηγητές, κυρίως αναπληρωτές, που ζητούσαν μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση. Πάνω από 1.000 μπήκαν στο Υπουργείο.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την επίθεση της αστυνομίας σε διαδηλωτές στο υπ. Παιδείας

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίθεση της αστυνομίας σε διαδηλωτές στο υπ. Παιδείας, αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας, έξω από το υπ. Παιδείας, σε διαδηλωτές αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στο τέλος της σχολικής χρονιάς χάνουν τη δουλειά τους και γι’ αυτό ζητούν μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Η όξυνση της καταστολής και ο ζήλος της αστυνομίας σε βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, δείχνει ποιον θεωρεί εχθρό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και που προσανατολίζει τη δράση της αστυνομίας».

Την άγρια καταστολή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην απεργιακή κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών συμφερόντων, της ΕΕ, χτύπησε για άλλη μια φορά απεργιακή συγκέντρωση, όπως έκανε και προχτές με την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Με ΜΑΤ και χημικά χτύπησε απρόκλητα την απεργιακή συγκέντρωση δασκάλων και καθηγητών έξω από το Υπουργείο Παιδείας που απαιτούσαν καμιά απόλυση αναπληρωτή – συμβασιούχου εκπαιδευτικού, μαζικούς διορισμούς, μόνιμη δουλειά για όλους.

Το σίγουρο είναι ένα: Δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, δείχνει πόσο καλή είναι στη βρώμικη δουλειά των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και της κερδοφορίας τους.

Απάντηση πήρε από τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς που κατέλαβαν το προαύλιο του Υπουργείου Παιδείας και θα πάρουν νέα πιο μαζική, πιο δυναμική απάντηση απ όλους τους εργαζόμενους.

Δεν μας τρομοκρατούν. Η μαζικοποίηση του αγώνα είναι η απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Καλούμε όλα τα σωματεία να καταδικάσουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς».

Loading...


  • europalso   ideascentral