Καταγγελία για το ζήτημα της υποχρεωτικής παρουσίας των διευθυντών στα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/03/2020 - 11:11 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ 783 – 10.3.2020) καθορίστηκαν τα μέτρα πρόληψης για τη διασπορά του νέου κορονοϊού COVID-19. Προβλέπεται η «προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020… όλων των σχολικών μονάδων».

ΣΕΠΕ Αμαρουσίου

Παρά τα όσα καθορίζει η ΚΥΑ, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας απαιτεί από τους διευθυντές/ διευθύντριες των δημοτικών σχολείων και τους προϊστάμενους / προϊστάμενες των νηπιαγωγείων να παραβρίσκονται καθημερινά στα σχολεία και νηπιαγωγεία που υπηρετούν. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο και τη χρησιμότητα αυτής της απόφασης, παρά μόνο σαν ένα καψόνι της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας απέναντι στους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς.

Είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα τη στιγμή που α) έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, β) δεν προβλέπεται από καμία ΚΥΑ η συνέχιση της παραμονής εκπαιδευτικών στα σχολεία. Η κρισιμότητα των καταστάσεων δεν νομιμοποιεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και κανέναν διοικητικό παράγοντα να αυθαιρετεί «νομοθετώντας» κατά το δοκούν!

Στις αυθαιρεσίες του ΥΠΑΙΘ απαντάμε με μαζική ανυπακοή. Κανένας διευθυντής/ διευθύντρια δημοτικού σχολείου κανένας προϊστάμενος / προϊσταμένη νηπιαγωγείου σε κλειστά και έρημα σχολεία . Ας βάλουμε τέλος στον παραλογισμό και την γραφειοκρατία. Στην εποχή της τεχνολογίας αυτές είναι ανεξήγητες και αναχρονιστικές πρακτικές. Οι διευθύνσεις εκπαίδευσης και οι υπηρεσίες των δήμων γνωρίζουν τα τηλέφωνα και τα e-mail των συναδέλφων μας διευθυντών και προϊσταμένων και μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους στη διάρκεια του ωραρίου τους αν υπάρχει λόγος.

Παρέχουμε συνδικαλιστική κάλυψη στα μέλη μας και τα καλούμε να μη βάλλουν σε κίνδυνο τη ζωή τη δική τους και των οικείων τους εξ αιτίας παράλογων και ακατανόητων αποφάσεων του ΥΠΑΙΘ.
Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει θέση και να ζητήσει την ανάκληση της παράλογης αυτής απόφασης.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει τις αυθαιρεσίες εις βάρος των συναδέλφων μας!

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: