Καμία αλλαγή στις δεύτερες αναθέσεις Δευτεροβάθμιας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/06/2015 - 20:15 | Author: Newsroom Ipaidia

Μέριμνα θα υπάρξει από την πλευρά του Υπουργείου για τον κατά προτεραιότητα διορισμό των εκπαιδευτικών με κατοχυρωμένο δικαίωμα διορισμού από το 2008 σύμφωνα με όσα αναφέρονται μεταξύ των άλλων σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας που εκπρόσωποί της είχαν συνάντηση με την κα Κυριακίδη, συνεργάτη του Τάσου Κουράκη.

Επίσης έγινε γνωστό ότι δεν υπάρχει αλλαγή ως προς τα ισχύοντα σχετικά με το μάθημα δεύτερης ανάθεσης στη Δευτεροβάθμια.

deutsch.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Την Παρασκευή 12.06.2015 η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. (Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε.) Στεφανία Μπετίνα Αλβίνα Τίλε και ο Γεώργιος Ζουζανέας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, είχαν συνάντηση με τη κα. Ειρήνη Κυριακίδη, Διευθύντρια του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. κ. Αναστάσιου Κουράκη, προκειμένου να ενημερωθούν τόσο για το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων, όσο και για άλλα επείγοντα θέματα της Εκπαίδευσης, τα οποία, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχαν οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε. διαμορφώνονται ως εξής:

  • Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη αναφορικά με το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων, το οποίο έχει οδηγηθεί ουσιαστικά σε «πάγωμα», τόσο λόγω των σφοδρών αντιδράσεων που ακολούθησαν της εισήγησης του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., όσο και λόγω του γεγονότος ότι δεν έχει καταστεί δυνατή μέχρι σήμερα η εξεύρεση λύσης, η οποία θα επιτρέπει την ολόπλευρη αντιμετώπιση του ζητήματος.
  • Ο αριθμός των οργανικών θέσεων, για τη σύσταση των οποίων το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. βρίσκεται σε διαβούλευση με τα συναρμόδια Υπουργεία, θα είναι ωστόσο κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός.
  • Δεν υπήρξε πληροφόρηση σχετικά με των αριθμό των αιτήσεων μετάθεσης που σκοπεύει να ικανοποιήσει το Υπουργείο, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κανονικά για όλες τις κατηγορίες εκπαιδευτικών, πλην των μεταταγμένων.
  • Θα ληφθεί μέριμνα για κατά προτεραιότητα διορισμό των εκπαιδευτικών με κατοχυρωμένο δικαίωμα διορισμού από το 2008.
  • Δεν υπάρχει αλλαγή ως προς τα ισχύοντα σχετικά με το μάθημα δεύτερης ανάθεσης στη Δευτεροβάθμια.

ΠΕΚΑΓΕΠΕ

Loading...


  • europalso   ideascentral