Καλαμαριά: Αντιδράσεις για τη σύλληψη μαθητών μετά από καταγγελίες για βανδαλισμούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/06/2019 - 15:43 | Author: Newsroom Ipaidia

Ήταν λίγο μετά τις 10 το βράδυ της 12ης Ιουνίου όταν ηλικίας 12 έως 14 ετών υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν αστυνομικούς στην Ασφάλεια Καλαμαριάς μετά από μήνυση που είχε υποβάλει ο διευθυντής κατά αγνώστων  για βανδαλισμούς οι οποίοι είχαν πραγματοποιηθεί στο σχολείο τα προηγούμενα 24ωρα. Μετά από δύο ώρες τα παιδιά αφέθηκαν ελεύθερα

Βράδυ Τετάρτης. Στο Δέκατο Γυμνάσιο Καλαμαριάς μία παρέα δεκάχρονων παιδιών κάθεται στο προαύλιο του .

Λίγη ώρα μετά, τρία περιπολικά σταματούν έξω από το σχολείο και άνδρες με πολιτικά ρούχα λένε απευθυνόμενοι στα παιδιά: «Ελάτε να σας πάμε στο αστυνομικό τμήμα να σας κάνουμε κάποιες ερωτήσεις».

Τα παιδιά παγώνουν. Λένε ότι δεν έκαναν κάτι κακό, πως κάθονται απλώς και μιλάνε στο προαύλιο του σχολείου τους. Οι αστυνομικοί επιμένουν, τα παιδιά τους ακολουθούν, οι γονείς ενημερώνονται ότι η προσαγωγή έγινε μετά από μήνυση που είχε καταθέσει κατ’ αγνώστων ο διευθυντής του Γυμνασίου για βανδαλισμούς στην ίδια σχολική μονάδα κατά τα προηγούμενα 24ωρα:

«Στις 12 το βράδυ πήγα κι εγώ στην ασφάλεια και είπα στους αστυνομικούς ότι τα παιδιά πρέπει να αφεθούν ελεύθερα», λέει η κυρία Αγγελική Τσαπακίδου – Τσομπανάκη, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συνεχίζει: «Όπως αποδείχτηκε, τα παιδιά αυτά δεν είχαν κάνει τίποτα κακό, αλλά ακόμη κι αν είχαν κάνει, είναι παιδιά κι εμείς οι ενήλικες οφείλουμε να τα προσεγγίζουμε και να τα συνετίζουμε με άλλον τρόπο. Δεν μαζεύεις με περιπολικά παιδάκια 12 ετών και τα πας στο αυτόφωρο…»

Ανάλογη άποψη για το περιστατικό εκφράζει στο protothema.gr και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, κυρία Μελίνα Θεοδοσιάδου:

«Τα παιδιά μας συνηθίζουν να πηγαίνουν να κάθονται στο προαύλιο του σχολείου. Το παιδί μου κατά τύχη δεν βρισκόταν εκεί εχθές. Πηγαίνουν εκεί, συζητούν και παίζουν. Που θέλουμε να πηγαίνουν δηλαδή; Να γυρνάνε στις καφετέριες και στους δρόμους ή να στέκονται μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή; Δεν υπάρχει καμία άλλη υποδομή ώστε τα παιδιά μας να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους, παρά μόνο ένα παρκάκι όπου συχνάζουν παιδιά πολύ μικρότερων ηλικιών. Αυτό που συνέβη είναι πέρα για πέρα κατακριτέο. Συμπεριφέρθηκαν στα παιδιά λες και είναι κακοποιοί, πήραν τους κωδικούς από τα κινητά τους, κατέγραψαν τα στοιχεία τους μαζί με εκείνα των γονιών τους, όλοι έκαναν τη δουλειά τους εις βάρος παιδικών ψυχών. Πόση υποκρισία! Σε τόσα και τόσα δημόσια κτήρια έχουν γίνει βανδαλισμοί και δεν έχει υπάρξει ποτέ ούτε μία προσαγωγή. Βρήκαν να εφαρμόσουν τον νόμο σε 12χρονα παιδιά που απλά έπαιζαν; Συγχαρητήρια!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το protothema.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει και με τον διευθυντή του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό: «Δεν ξέρουμε τίποτα για το περιστατικό που μας λέτε! Πάρτε τηλέφωνο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλονίκης», ήταν η απάντηση κάποιας κυρίας που σήκωσε το τηλέφωνο για να το κλείσει χωρίς καμία άλλη διευκρίνηση.

Loading...






  • europalso

    ideascentral