Υπουργός Π: Δε θα γίνουν διορισμοί το 2016-17

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/05/2016 - 17:02 | Author: Newsroom Ipaidia

Ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε σήμερα από την ΕΡΤ1 ότι δε θα γίνουν διορισμοί το 2016-2017 καθώς δεν ολοκληρώθηκε ακόμα η αξιολόγηση. Σε περίπτωση που τελειώνει η αξιολόγηση το Δεκέμβριο θα μπορούσαν να προχωρούσαν σε διορισμούς φέτος την Άνοιξη με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

ΤΑ 30 ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο υπουργός σημείωσε ότι θα ξεκινήσει μια συζήτηση για τον τρόπο πρόσληψης αναφερόμενος σε δυο μεγάλες ομάδες ενδιαφερομένων. Από τη μια πλευρά υπάρχουν οι αναπληρωτές που εργάζονται χρόνια και από την άλλη πλευρά τα νέα παιδιά που δεν έχουν πάρει μέρος σε έναν διαγωνισμό και θέλουν και αυτά να έχουν την ευκαιρία διορισμού στο δημόσιο.

Ο υπουργός τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί ένα σύστημα κοινωνικά δίκαιο και θα υπάρξει συζήτηση με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών. Για αριθμό αναπληρωτών δεν έδωσε στοιχεία, είπε ότι θα προσληφθούν χιλιάδες αναπληρωτές και το 2016-2017, άφησε όμως να εννοηθεί ότι οι προσλήψεις δεν θα είναι περισσότερες. Ο υπουργός επιθυμεί το 2016-2017 να είναι η τελευταία χρονιά με τόσους αναπληρωτές και το επόμενο έτος να γίνουν διορισμοί ώστε να περιοριστεί ο αριθμός τους.

ΤΑ 30 ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso