ΥΠΟΥΡΓΟΣ:Η μεγάλη ροή “νεο-μεταναστών” οδήγησε στην αλλαγή των προϋποθέσεων εισαγωγής τέκνων Ελλήνων εξωτερικού, στα ΑΕΙ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/06/2015 - 21:29 | Author: Newsroom Ipaidia

Σε απάντηση του Υπουργείου Παιδείας σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» γίνεται γνωστό ότι στο ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των ελληνοπαίδων στο εξωτερικό θα ενταχθούν πλέον και τα παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν δύο χρόνια στο εξωτερικό.

Η επιχειρηματολογία του Υπουργείου εστιάζεται στο γεγονός της «μεγάλης ροής νεο-μεταναστών Ελλήνων σε χώρες όπως η Γερμανία».
Επίσης, από την ίδια απάντηση προκύπτει ότι το Υπουργείο δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν με απόσπαση στο εξωτερικό και είναι γονείς παιδιών τα οποία θα φοιτήσουν του χρόνου στην Γ’ Γυμνασίου ή στην Γ’ Λυκείου, να παρατείνουν για ένα έτος την απόσπασή τους.

Είναι γεγονός ότι η ένταξη στην κατηγορία με το ειδικό ποσοστό ήταν ανέκαθεν ένα θέμα τριβής μεταξύ γονέων και Υπουργείου. Έτσι, είχε προκύψει το ξεχωριστό ποσοστό για τα παιδιά των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων από αυτά των άλλων εργαζομένων. Όπως επίσης, εντάσεις προκαλούσε πάντα η παράταση της θητείας των εκπαιδευτικών. Τώρα, λόγω της κρίσης, ίσως τα συλλογικά όργανα των γονέων να αντιμετωπίσουν τις αποφάσεις του Υπουργείου με «επιείκεια».

Βάσω Ν. Χαριτοπούλου πηγή: ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Loading...


  • europalso   ideascentral