Υπολογισμός κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-2014.doc Υπολογισμός κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-2014

ipaidia thumbnail

IPAIDEIA.GR

Προκειμένου η Υπηρεσία μας να προβεί στη σύνταξη των πινάκων κενών οργανικών θέσεων ανά περιοχή μετάθεσης, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταθέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παρακαλούμε να συμπληρωθούν οι πίνακες:

α. στον ιστότοπο και

β. στο ηλεκτρονικό σύστημα e-DataCenter

σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Π.Δ. 50/96 και του άρθρου 7 του Ν. 3848/2010.

Το πληροφοριακό σύστημα υποβοήθησης υπολογισμού κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού στον ιστότοπο, χρησιμοποιεί δεδομένα που προέρχονται από τα στοιχεία υποχρεωτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν ήδη καταχωριστεί στην εφαρμογή, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 58733/Δ2/26.04.2013 εγκύκλιο, καθώς και από τα στοιχεία του συστήματος καταγραφής Survey, όπως αυτά καταχωρίζονται και επικαιροποιούνται με ευθύνη των Διευθυντών σχολικών μονάδων και των Διευθυντών Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν. 3848/2010 και των σχετικών εγκυκλίων του ΥΠΑΙΘΠΑ.

Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, έχοντας τη δυνατότητα ανάγνωσης των μηχανογραφικά προ-υπολογισθέντων στοιχείων σε επίπεδο σχολείου, ομάδας σχολείων και περιοχής μετάθεσης, θα καταχωρίσουν στην εν λόγω εφαρμογή την εκτίμηση τους για τα κενά και πλεονάσματα εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών μετάθεσης αρμοδιότητάς τους κατά κλάδο και ειδικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, τα ΠΥΣΔΕ αρμοδίως θα καταχωρίσουν στο με ευθύνη του εκάστοτε Διευθυντή Εκπαίδευσης τα εν λόγω στοιχεία, καθώς και τη σχετική αιτιολόγησή τους σε περίπτωση που οι εισηγήσεις τους διαφοροποιούνται από τα προ-υπολογισθέντα, επιλέγοντας το «Περιοχές Μετάθεσης» του κεντρικού μενού και στη συνέχεια το «Καταχώριση Εκτίμησης Κενών και Πλεονασμάτων». Υπάρχει η δυνατότητα εξαγωγής τους σε ηλεκτρονικό πίνακα excel, ώστε να μπορούν να ελεγχθούν και να διορθωθούν.

Στη συνέχεια, θα συμπληρώσουν τις στήλες στο σύστημα e-DataCenter από την επιλογή «Μεταθέσεις [ Διαχείριση οργανικών κενών [Καταχώριση κενών για Περιοχές Μετάθεσης».

Ομοίως, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, επιλέγοντας το «Περιοχές Μετάθεσης» του κεντρικού μενού και στη συνέχεια το «Καταχώριση Εκτίμησης Κενών και Πλεονασμάτων» θα καταχωρίσουν στο την εκτίμηση τους για τα κενά και πλεονάσματα εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών μετάθεσης αρμοδιότητάς τους κατά κλάδο και ειδικότητα.

Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, τέλος, επιλέγοντας το «Μεταθέσεις [ Διαχείριση οργανικών κενών [Καταχώριση κενών για Περιοχές Μετάθεσης» θα καταχωρίσουν και στο σύστημα e-DataCenter την εκτίμηση τους για τα κενά και πλεονάσματα εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η προαναφερόμενη διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο έως την Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013.

α. Όσον αφορά στο πληροφοριακό σύστημα υποβοήθησης υπολογισμού κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού, διευκρινίζουμε τα εξής:

Από την αύξηση αυτή προκύπτει και η διαφοροποίηση στον τρόπο υπολογισμού κενών και πλεονασμάτων, καθώς πλέον τα αλγεβρικά αθροίσματα διαιρούνται με το είκοσι (20) και υπόλοιπο ωρών υποχρεωτικού ωραρίου κάτω του δώδεκα (12) δε λαμβάνεται υπόψη.

β. Όσον αφορά στην καταχώριση στο σύστημα e-DataCenter, επισημαίνουμε ότι:

Στους οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικούς δεν θα υπολογιστούν οι εκπαιδευτικοί που θα αποχωρήσουν αυτοδίκαια από την υπηρεσία μέχρι 31 Αυγούστου 2013. (άρθρο 4 Π.Δ. 50/1996).

Όσον αφορά στις αποσπάσεις στο εξωτερικό, στο άρθρο 7 (§7) του Ν. 3848/2010 και του άρθρου 4 (§5) του Π.Δ. 50/1996 ορίζεται ότι για τη σύνταξη των τελικών πινάκων οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού υπολογίζονται και οι θέσεις που προκύπτουν «από τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε αναγνωρισμένα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, που έχουν κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους κατά το χρόνο σύνταξης των σχετικών πινάκων. Αν οι αποσπάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί τα σχετικά κενά υπολογίζονται για τις μεταθέσεις του επόμενου σχολικού έτους».

Με βάση τα παραπάνω, κατά τον υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων δεν θα συμπεριληφθούν στους οργανικά ανήκοντες οι εκπαιδευτικοί που έχουν αποσπαστεί στο εξωτερικό πέραν του ενός έτους και η απόσπασή τους θα συνεχιστεί και το επόμενο σχολικό έτος. Οι εκπαιδευτικοί που αποσπάστηκαν για ένα έτος ή η απόσπασή τους λήγει μέχρι 31.08.2013 θα θεωρηθούν ότι ανήκουν οργανικά στην περιοχή μετάθεσης από την οποία αποσπάστηκαν και βρίσκονται στη διάθεση του οικείου ΠΥΣΔΕ (§3 άρθρου 8 του Ν. 2817/2000).

Για τον υπολογισμό των ωρών Project για τη νέα σχολική χρονιά, να ληφθούν υπόψη τα εξής:

– Έκαστο τμήμα Project θα ανατίθεται σε έναν μόνο εκπαιδευτικό (η συνδιδασκαλία θα καταργηθεί)

– Η ανάθεση του Project θα γίνεται υποχρεωτικά τελευταία και αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι αναθέσεις όλων των άλλων μαθημάτων

– Θα υπάρχει η δυνατότητα ανάθεσης έως και δύο το πολύ τμημάτων Project ανά εκπαιδευτικό οποιασδήποτε ειδικότητας, με εξαίρεση τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.03, ΠΕ04.04 και ΠΕ04.05, στους οποίους θα επιτρέπεται η ανάθεση ενός μόνο τμήματος Project.

Για τον υπολογισμό ελλειμμάτων ή πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού, δε θα υπολογιστούν τα στοιχεία των στηλών «Έλλειμμα ωρών λόγω διευθυντικών κενών» και «Πλεόνασμα ωρών λόγω διευθυντικών κενών».

Επισημαίνεται ότι, δεδομένης της αύξησης του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, τα αλγεβρικά αθροίσματα πλέον διαιρούνται με το είκοσι (20) και υπόλοιπο ωρών υποχρεωτικού ωραρίου κάτω του δώδεκα (12) δε λαμβάνεται υπόψη.

Η στήλη για τα ελλείμματα και τα πλεονάσματα είναι ενιαία και το έλλειμμα ή πλεόνασμα φαίνεται από το πρόσημο του αριθμού που σημειώνεται. Για παράδειγμα, εάν το αποτέλεσμα που θα προκύψει δίνει τρία πλεονάσματα εκπαιδευτικού προσωπικού (3), τότε σημειώνουμε 3. Εάν το αποτέλεσμα που θα προκύψει δίνει τρία ελλείμματα (-3), τότε σημειώνουμε -3.

Και εδώ η στήλη για τα ελλείμματα και τα πλεονάσματα είναι ενιαία και το έλλειμμα ή πλεόνασμα φαίνεται από το πρόσημο του αριθμού που σημειώνεται.

Εφιστούμε την προσοχή σας στα εξής:

Εύλογα εννοείται ότι ως οργανικά ανήκοντες με υποχρεωτικό ωράριο θα πρέπει να υπολογιστούν και οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπέβαλαν αίτηση μετάταξης στην Α/θμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 38784/Δ1/20.03.2013 εγκύκλιο.

Επισημαίνεται ότι οι αριθμ. πρωτ. 140990/Γ2/03-11-2008 (ΦΕΚ 2298 Β΄) σχετικά με αναθέσεις εκπαιδευτικών κλάδου ΤΕ01 έχει καταργηθεί με την προαναφερόμενη 7980/Γ2/21-01-2013 (ΦΕΚ 129 Β’) Υ.Α.

Εφιστούμε την προσοχή σας στη σωστή αποτύπωση των οργανικών κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο πάντοτε την ορθολογική διαχείριση του προσωπικού.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

ip[
Exit mobile version