"Υπάκουοι αναπληρωτές – δούλοι για όλες τις δουλειές: Τέλος!"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/03/2018 - 12:09 | Author: Newsroom Ipaidia

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Μετωπικής Ριζοσπαστικής Παρέμβασης ΠΕ Αιγάλεω – 1. Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που την Παρασκευή 2/3 συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, με βασικό αίτημα τους μαζικούς . Η πραγματοποίηση των πιο μαζικών συγκεντρώσεων όλων των τελευταίων χρόνων στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα δείχνει τη διάθεση για αγώνα από τους εκπαιδευτικούς (αναπληρωτές-αδιόριστους και μόνιμους) και αναδεικνύει τη δυνατότητα για αποφασιστικό αγώνα με κλιμάκωση και προοπτική μέχρι τη Νίκη.

2. Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ που, σε μια πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού και καταστολής, όχι μόνο απουσίαζαν προκλητικά αλλά ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη να χτυπήσουν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας, να ματώσουν για μια ακόμα φορά τους , να αντιμετωπίσουν τους αγώνες τους με ΜΑΤ, ξύλο, δακρυγόνα και χημικά. Οι συνάδελφοι μας όχι μόνο δεν τρομοκρατήθηκαν από την ανελέητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής αλλά επέμειναν και υποχρέωσαν σε αποχώρηση τα ΜΑΤ, προχώρησαν σε κατάληψη του Υπουργείου Παιδείας όπου πραγματοποίησαν μεγάλη Συνέλευση Αγώνα με τη συμμετοχή αναπληρωτών από όλη τη χώρα και μόνιμων εκπαιδευτικών από τους Συλλόγους Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ της Αττικής.

3. Χαιρετίζουμε τη μεγάλη συνέλευση του Υπουργείου Παιδείας που κατέληξε ομόφωνα στη διάθεση για συνέχιση του αγώνα με νέα συλλαλητήρια στις 9 του Μάρτη, προτάσσοντας ως βασικά αιτήματα σχετικά με τους διορισμούς:

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση.
Διορισμός, τώρα, όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
Όχι στο προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ για το σύστημα πρόσληψης. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 3848.
Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς
Ανατροπή του εκπαιδευτικού Μνημόνιου κυβέρνησης–Ε.Ε.–ΟΟΣΑ

4. Απέναντι στην πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου και απροκάλυπτης αμφισβήτησης των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων μαθητών και εκπαιδευτικών αποτελεί άμεση ανάγκη η μαζική και δυναμική κινητοποίηση όλου του εκπαιδευτικού κινήματος για τη διεκδίκηση των μαζικών μόνιμων διορισμών αλλά και το σύνολο των αιτημάτων μας:

Όχι στο 30ωρο και την αύξηση του ωραρίου.
Άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο δημόσιο νηπιαγωγείο σε όλη την επικράτεια (διορισμοί νηπιαγωγών-κτιριακό και υλικοτεχνική υποδομή)
Όχι στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και τμημάτων
Αυξήσεις στους μισθούς για να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας!
Όχι στην αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΜΗ! ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΡΑ!!!

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/3, 1.00 μ.μ.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να αποφασίσει ΑΜΕΣΑ 24ωρη απεργία την Παρασκευή 9 Μάρτη με στόχο να είναι δυνατή η μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και στα συλλαλητήρια στις άλλες πόλεις.

Loading...


  • europalso   ideascentral