Προαναγγέλλει εκτενή διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, χαρακτηρίζοντας τις σημερινές αντιδράσεις για τα προνήπια “άκαιρες”, αφού ακόμα δεν έχει αλλάξει τίποτα στο θεσμικό πλαίσιο.

Όσοι γονείς το επιθυμούν θα γράφουν τα παιδιά τους, ηλικίας 4 ετών, στα για φέτος, όπως δηλαδή ίσχυε και πέρυσι. Αυτό διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το , τονίζοντας ότι «η φοίτηση των προνηπίων θα είναι υποχρεωτική μετά τη θεσμοθέτηση της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δηλαδή σε βάθος τριετίας».

Προαναγγέλλει εκτενή διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, χαρακτηρίζοντας τις σημερινές αντιδράσεις για τα προνήπια «άκαιρες», αφού ακόμα δεν έχει αλλάξει τίποτα στο θεσμικό πλαίσιο.

Η σχολική σύμβουλος στο υπουργείο Παιδείας, Μ. Μπατσούτα, είχε εξηγήσει  ραδιοφωνικά ότι «ο σχετικός νόμος που ψηφίστηκε το 1985 αναφέρει στο άρθρο 1 ότι η πρωτοβάθμια εκπαίδευση παρέχεται στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, ενώ στο άρθρο 2 ότι στα νηπιαγωγεία η φοίτηση είναι διετής».

Τα προνήπια είναι 85.000-95.000 κάθε χρόνο, όμως οι παιδικοί σταθμοί παίρνουν 18.000 μέσω ΕΣΠΑ στη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση. Δεν καλύπτουν ούτε το 20%, δεν έχουν τις υποδομές ούτως ή άλλως». Συμπλήρωσε ότι το 50% των προνηπίων ήδη σήμερα φοιτά σε Νηπιαγωγεία.

Ετσι εγκαιρα αντιμετωπίζονται ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με τμήματα ένταξης, ειδικούς εκπαιδευτικούς, πρώιμη παρέμβαση που θα διευκολύνει την ομαλή μετάβαση στο Δημοτικό».