Υλοποιήθηκε σε 16 νομούς το εισαγωγικό σεμινάριο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/03/2020 - 15:44 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Μετά την Ηλεία, την Αχαΐα και τη Ζάκυνθο, άλλοι 16 νομοί της χώρας ξεκίνησαν το εισαγωγικό σεμινάριο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία. Στόχος του υπουργείου είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει επεκταθεί σημαντικά η εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα Λύκεια, ώστε μετέπειτα να προχωρήσει και στα Γυμνάσια.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Παιδείας, σε άτυπη ενημέρωση, υλοποιήθηκε με επιτυχία το εισαγωγικό σεμινάριο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε σχολεία των νομών Δράμας, Έβρου, Ροδόπης, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Κιλκίς, Πέλλας, Δωδεκανήσου, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Λασιθίου, «με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης».

Ως προς την πρόσβαση των μαθητών στα εξ αποστάσεως μαθήματα, από το υπουργείο τονίστηκε ότι «αν και η πλειονότητα των οικογενειών με παιδιά έχει πρόσβαση σε σταθερή σύνδεση ίντερνετ, κατ’ αρχήν χωρίς περιορισμό δεδομένων, έχει προβλεφθεί επιπλέον η δυνατότητα σύνδεσης με την εικονική τάξη και μέσω τηλεφωνικής γραμμής, με αστική χρέωση από σταθερό τηλέφωνο».

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: