Η τεράστια αδικία που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί σε σχέση με τους υπόλοιπους ΔΥ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/04/2016 - 14:15 | Author: Newsroom Ipaidia

Ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή

Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 21/4/2016

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Πέμπτη 21 Απριλίου σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  1. Έγιναν δεκτές 8 αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους ή για σοβαρούς λόγους υγείας.
  1. Εκλήθη σε ακρόαση εκπαιδευτικός που ζητεί μετάταξη σε προσωρινή θέση διοικητικού υπάλληλου για σοβαρούς λόγους υγείας.
  2. Συζητήθηκαν οι προτάσεις για τον ορισμό μελών-εισηγητών της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων για το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ.
  3. Σχετικά με το θέμα των παραιτήσεων των εκπαιδευτικών να τονίσουμε την τεράστια αδικία που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί σε σχέση με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα εξ αιτίας των χρονικών περιορισμών που διέπουν το καθεστώς του δικαιώματος υποβολής αίτησης παραίτησης για τη συνταξιοδότησή τους (κάτι που δεν υφίσταται στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα όπου οι υπάλληλοι υποβάλλουν ελεύθερα αίτηση οποιαδήποτε στιγμή). Οι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν αυτή τη στιγμή, υποβάλλουν την αίτησή τους το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου και η υπαλληλική σχέση λύνεται αυτοδίκαια με το τέλος του διδακτικού έτους, στις 30/6. Φέτος, λόγω Πάσχα, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων παραίτησης μετατίθεται στις 4/5/2016. Με τα δεδομένα αυτά –και ενόψει της ψήφισης του νέου ασφαλιστικού- χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα υποχρεωθούν, σε συνταξιοδότηση με τους όρους που θα επιβάλλει το νέο νομικό πλαίσιο, κάτι που δε θα συμβεί με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. Για την αποκατάσταση της αδικίας επιβάλλεται να υπάρξει, άμεσα, νομοθετική ρύθμιση που θα ορίζει ότι οι εκπαιδευτικοί που θα υποβάλλουν (επειδή έτσι υποχρεώνονται να πράξουν) την αίτηση παραίτησης μέχρι τη λήξη της προθεσμίας πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν με τους όρους του ισχύοντος αυτή τη στιγμή ασφαλιστικού καθεστώτος και όχι με αυτούς που σχεδιάζεται να ψηφιστεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
  4. Τέλος πρέπει να ικανοποιηθεί και το δίκαιο αίτημα πολλών εκπαιδευτικών η λύση της υπαλληλικής σχέσης να γίνεται με τη λήξη του σχολικού έτους στις 31 Αυγούστου και όχι νωρίτερα.

Σας Ευχόμαστε καλό Πάσχα και προσωπική Ανάσταση σε όλους και όλες που αγωνίζονται και αγωνιούν για την εκπαίδευση!

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς Νεκτάριος Κορδής,

Loading...
  • europalso   ideascentral