Η ΠΕΑΔ για τη διαχείριση των Κενών στην Ανατολική Αττική

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/11/2017 - 09:14 | Author: Newsroom Ipaidia

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.) - ΘΕΜΑ: «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ »

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσής μας (31/10/2017) αναφορικά με τις ενέργειες της ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής επισημαίνουμε τα εξής:
1. Στην Ελλάδα κάθε παραβίαση της αξιοκρατίας και της ισονομίας θεωρείται εκ των υστέρων «λάθος εκ παραδρομής» και κανείς δεν υπόκειται σε διοικητικό έλεγχο των πράξεών του.

2. Το σίγουρο είναι ότι στη ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής δεν έχει γίνει ορθή διαχείριση των κενών και συγκεκριμένα φαίνεται ότι δόθηκαν όσα γινόταν λιγότερα κενά πλήρους ωραρίου, ενώ τα περισσότερα δόθηκαν ως μειωμένου. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι καμία άλλη ΔΔΕ πανελλαδικά δεν έχει τέτοιο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου, ούτε και τέτοιον αριθμό τροποποιήσεων συμβάσεων αναπληρωτών, όπως ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει από τις αναρτήσεις στην οικεία ιστοσελίδα.
Είναι σίγουρο ότι η ΔΔΕ αυτή εκτελώντας κατά γράμμα το πνεύμα του μνημονίων και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, προωθεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας των αναπληρωτών.

 

Η ΠΕΑΔ δηλώνει κατηγορηματικά ότι είναι αντίθετη στο απαράδεκτο καθεστώς των ελαστικών σχέσεων εργασίας, ειδικά αυτών του μειωμένου ωραρίου, τη στιγμή που υπάρχουν ολόκληρα κενά και θα αντιπαλέψει με κάθε τρόπο την πρακτική αυτή. Καλούμε το Υπουργείο να εξαντλήσει κάθε είδους έλεγχο και να αποδώσει ευθύνες για τα θέματα αυτά και να μην εξαντλεί την αυστηρότητά του και το γράμμα του νόμου απολύοντας εκπαιδευτικούς με χρόνια προβλήματα υγείας. Η επιλεκτική αυτή αντιμετώπιση του υπουργείο αδικεί τον εαυτό του και προσβάλλει τους αναπληρωτές αυτούς οι οποίοι εργάζονται σε όλη την επικράτεια με αντίξοες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.
Καλούμε όλους τους αναπληρωτές να συνταχθούν με την ΠΕΑΔ και να καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα.
Η ΠΕΑΔ θεωρεί ότι η μόνη λύση είναι οι μόνιμοι διορισμοί και γι’αυτό τον λόγο το αμέσως επόμενο διάστημα θα ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Διαμάντης Θεόδωρος
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σάββας Βασίλειος

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: