Η ΑΣΠΑΙΤΕ συμμετέχει σε Διεθνής Πρωτοβουλίες των Ηνωμένων Εθνών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/04/2014 - 08:35 | Author: Newsroom Ipaidia

Η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. μαζί με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τίθεται επικεφαλής μιας πάρα πολύ σημαντικής πρωτοβουλίας για την συμμετοχή της χώρας μας στη διεθνή πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση (OGP) και την αναδιαμόρφωση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης, το οποίο αποτελεί ορόσημο στην πορεία υλοποίησης της Στρατηγικής για μία Ανοικτή, Διάφανη και Συμμετοχική Δημόσια Διοίκηση, ανακοίνωσε σήμερα o Πρόεδρος της Δ.Ε.

της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Ομότιμος Καθηγητής κ. Γιάννης Χρυσουλάκης και υπογράμμισε: « .Μίας Δημόσιας Διοίκησης που εμπιστεύεται τον πολίτη και το αποδεικνύει στην πράξη διαθέτοντας ανοικτά και με ασφάλεια δημόσια δεδομένα της, προς όφελος της ανταγωνιστικότητας , της ανάπτυξης, της δημοκρατίας».
Αξιοποιούμε Ανοικτά Δεδομένα- Δημιουργούμε Προστιθέμενη Αξία- Κάνουμε τη Διαφορά, δήλωσε ο Πρόεδρος της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και σημείωσε τα εξής:
Α.Γιατί τα ανοικτά δημόσια δεδομένα δεν είναι μόνο εργαλεία διαφάνειας και λογοδοσίας για καλύτερη διακυβέρνηση και πολιτική, αλλά μπορούν να μετατραπούν και σε ισχυρό καταλύτη για την απελευθέρωση κάθε προοπτικής ανάπτυξης. Να αποτελέσουν το καύσιμο στην καινοτομία, την πρώτη ύλη στην εφαρμογή μίας επιχειρηματικής ιδέας.
Β.Η πρωτοβουλία της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. μαζί με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα, να διοργανώσει τον Απρίλιο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διαγωνιστική διαδικασία “Hackathon”, είναι το εναρκτήριο λάκτισμα στο πλαίσιο του OGP, για την έμπρακτη αξιοποίηση όλων των δημόσιων δεδομένων και πληροφοριών και την ανάδειξη της χρήσης τους.
Γ.Οι συμμετέχοντες στο “Hackathon” θα αξιοποιήσουν τα Δημόσια Ανοικτά Δεδομένα που διατίθενται ελεύθερα διαδικτυακά, για να ανατρέψουν τα δεδομένα και να κάνουν τη διαφορά, μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών που δημιουργούν προστιθέμενη αξία.
Transforming Information into Business
Ο Πρόεδρος της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα προς όλους- επιχειρηματίες, ερευνητές, προγραμματιστές, ιδιώτες, δημόσιους υπαλλήλους, φοιτητές, μαθητές-που έχουν ιδέες, όραμα και δημιουργικότητα και αναζητούν την ευκαιρία να αναγνωριστούν στο “Hackathon” και να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα στο κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι.
«Πρόκειται, όπως είπε ο κ. Χρυσουλάκης, για ένα ανοιχτό κάλεσμα προς όλους, προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά και να στηρίξουν δράσεις και πρωτοβουλίες που στην ουσία ενισχύουν την εξωστρέφεια, τη συνεργασία, την ανάδειξη νέων ιδεών και επιστημονικών επιτευγμάτων, την ευαισθητοποίηση των πολιτών, καθώς και τη βέλτιστη αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών».
Τα έπαθλα θα χορηγηθούν από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ, www.aspete.gr), η οποία συνεργάζεται για την υλοποίηση της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας, με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (www.hua.gr) και την μη κερδοσκοπική Εταιρία Ελεύθερου Λογισμικού – Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.ellak.gr).
Το Σαββατοκύριακο 26-27 Απριλίου 2014, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο θα αποτελέσει χώρο
συνάντησης για όσους συμμετέχοντες ενδιαφέρονται να συνεργαστούν στην ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών. Η υποβολή των πρωτότυπων εφαρμογών θα γίνει έως τις 30 Απριλίου σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.
Για περισσότερες πληροφορίες και τους αναλυτικούς όρους του διαγωνισμού, πατήστε εδώ
Για δηλώσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό, πατήστε εδώ.

ydmed.gov.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral