Γιαγιά μην πεθάνεις ακόμη, όπου να' ναι διορίζομαι!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/01/2017 - 21:53 | Author: Newsroom Ipaidia

Δυο πράγματα έχει καημό η γιαγιά μου πριν αφήσει το μάταιο τούτο κόσμο, να με δει διορισμένη και νυφούλα!

Και να που η γιαγιά μου έφτασε τα 102 και η ελπίδα της δεν πεθαίνει με τίποτα (όπως και η ίδια)!
Sorry γιαγιάκα, ξέρεις πόσο σ' αγαπώ, αλλά ή που θα γραφτείς στο γκίνες σαν η μακροβιότερη γυναίκα του κόσμου ή που με αυτόν τον καημό θα πας!
Ναι, ναι, ξέρω, οι άγιες μέρες πέρασαν! Αλλά ποιος αναπληρωτής δεν αναπολεί τη στιγμή που κόβει τη μπριζόλα και όλο και κάποιος τον διακόπτει για να χαλάσει το κλίμα αγάπης (ανάμεσα σε αυτόν και τη μπριζόλα του) κάνοντας αυτή την ερώτηση που ούτε στον εχθρό μου: "Τι θα γίνει εσείς θα διοριστείτε;"
"Ωσονούπω" είναι η σωστή απάντηση!
Εδώ πιστεύουμε στον Αη Βασίλη, στο δεν θα πιστέψουμε.
Ενώ πάντα κάποιος συμπληρώνει την ωραία τούτη ατμόσφαιρα με τη φράση" είπαν θα κάνουν διορισμούς τώρα".
Ε ναι, όλα είναι έτοιμα για τους διορισμούς, οι θεσμοί συμφωνούν (κατά βάθος) τα χρήματα τρέχουν από τα ΕΣΠΑ μπατζάκια μας, αλλά κάπου κολλάει το θέμα.. μην μας γκαντέμιασε κανείς;

Και μετά το κοινότυπο αστείο και την υπόσχεση πως θα κοψω αυτά τα σεφερλικά αστεία και δεν θα πω καν ανέκδοτο με τον Τοτό και τη μικρή Αννούλα, θα σας πω για το άλλο ανέκδοτο που κάνει θραύση στις μέρες μας στους εκπαιδευτικούς κύκλους:
"Χρ. Βερναρδάκης: Την άλλη εβδομάδα, η προκήρυξη για !

Είναι πράγματι να το απολαμβάνει κανείς, κάθε φορά που μια εξαγγελία έρχεται στη δημοσιότητα μιλιούνια αναπληρωτών σφάζονται στην ποδιά γνωστών αιρετών για τα κριτήρια, γιατί που χωλαίνει το πράγμα; Μα φυσικά στα κριτήρια, δεν είπαμε, όλα τ΄ άλλα είναι έτοιμα και με λίγη τύχη θα γίνουν πραγματικότητα.

Δεν πιστεύω να περνά από το μυαλό σας ότι μας εμπαίζουν;
Όχι βέβαια, απλά θέλουν να είναι σίγουροι ότι όλα θα γίνουν με την ανάλογη υπευθυνότητα!
Ας μην ξεχνάμε ότι η παιδεία σαν θεμέλιος λίθος της εξέλιξης, ανάπτυξης και διαμόρφωσης του έθνους, συγκεντρώνει και ΝΑΙ δέχεται την αρμόζουσα σημασία. Θέλετε να μιλήσουμε για τον προϋπολογισμό; Τις καινοτόμες αλλαγές ή μήπως για τα έμπειρα χέρια αυτών των άριστων, των πρώτων, των εξαίρετων και προπάντων ειδημόνων που πήραν την εκπαίδευση από εκεί και την πήγαν εδώ, που την βρήκαν εδώ και την πήγαν παραπέρα.

Οι μελετώνται χρόνια, θέλετε τώρα να γίνουν όλα βιαστικά και να επικρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη επί των κεφαλών τους η αμφισβήτηση των προκατόχων τους;
Ας θυμηθούμε κάποιους από αυτούς και ας ανατριχιάσουμε από υπερηφάνεια, γιατί εμείς τους ψηφίσαμε! Τους βλέπω και σκέφτομαι: μα πόσο χιούμορ έχουμε τέλος πάντων εμείς οι Έλληνες;

Και αφού αυτοί οι άνθρωποι ,ως γνωστόν, αναβάθμισαν την παιδεία! Και έγραψαν τους εκπαιδευτικούς και την παρεχόμενη εκπαίδευση στα…. κατάστιχα της ιστορίας. Μας άφησαν μετέωρους με μια γεύση διορισμού, αλλαγών και ελπίδας στα χείλη.
Η ιστορία μας έχει διδάξει όμως, έτσι κι εγώ τους εμπιστεύομαι και οσονούπω όπως είπαμε διορίζομαι.

Πηγή

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso