“Για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στα σχολειά μας”

ipaidia thumbnail

Το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους γονείς, όλους τους συλλόγους γονέων, τους εκπαιδευτικούς, όλο το Σαμιακό λαό να υπερασπιστούν το δικαίωμα κάθε παιδιού στη μόρφωση. Να γυρίσουν την πλάτη σ’ όλες εκείνες τις φωνές που βρήκαν την ευκαιρία και εκτοξεύουν το ξενοφοβικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο ακόμη και στο μυαλό μικρών μαθητών.

Αντιλήψεις και αποφάσεις που θέλουν τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών έξω απ’ τα σχολειά μας, μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους. Έρχονται, εξάλλου, σε αντίθεση και με τα αιτήματα της Πανσαμιακής απεργίας στις 7 Φλεβάρη, όπου χιλιάδες Σαμιώτες και Σαμιώτισσες διαδήλωσαν αλληλέγγυοι σε πρόσφυγες και μετανάστες, διεκδικώντας να απεγκλωβιστούν απ’ το νησί και τη χώρα.

Απαιτούμε:

Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών με ευθύνη του κράτους με μόνιμο εκπαιδευτικό, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό και όλες τις προϋποθέσεις για την ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων

Εμβολιασμούς και ιατρικές βεβαιώσεις (ΑΔΥΜ) με ευθύνη των δημόσιων δομών υγείας και ασφαλή μεταφορά των παιδιών στα σχολεία, με συνοδούς.

Επιπλέον χρηματοδότηση των σχολείων που φιλοξενούν προσφυγικές δομές.

Να κλείσει τώρα το Hotspot, να μην δημιουργηθεί κανένα νέο. Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα. Μετακίνησή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής και σίτισης κι από εκεί με ευθύνη του κράτους σε όποια χώρα επιθυμούν.

Να ανατραπούν οι αποφάσεις Ε.Ε. και κυβέρνησης που εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες, να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές πολεμικές επεμβάσεις.

ip[
Exit mobile version