“Για την εγκύκλιο έγκρισης υλοποίησης δράσης με τίτλο «Η τσάντα στο σχολείο»”

– Θέμα: Για την εγκύκλιο έγκρισης υλοποίησης δράσης με τίτλο «»

Στις 13 Δεκεμβρίου 2017, το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε στα σχολεία την εγκύκλιο Φ.7/219218 /Δ1/13-12-2017, η οποία υλοποιεί την δράση «Η τσάντα στο σχολείο» που αποτελεί απόφαση του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π. (πράξη 49/30-11-2017).
Επειδή τις τελευταίες ημέρες το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δέχτηκε πολλά ερωτήματα σε σχέση με το αν η υλοποίηση της δράσης αυτής έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα για τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων, επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με την άποψη της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε., Μαρίας – Μαγδαληνής Τσίπρα, η εγκύκλιος δεν έχει εκδοθεί σε εφαρμογή κάποιου νομοθετήματος αλλά με βάση απόφαση του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π. το οποίο αποτελεί γνωμοδοτικό όργανο του Υπουργείου Παιδείας. Επομένως δεν συνάγεται υποχρεωτικότητα εφαρμογής της εγκυκλίου.

Με βάση όλα τα παραπάνω, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να συζητήσουν και να αποφασίσουν ελεύθερα στη βάση του παιδαγωγικού σχεδιασμού και της ομαλής λειτουργίας της σχολικής τους μονάδας και, κυρίως, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών τους σχετικά με την υλοποίηση ή όχι του προγράμματος.

ip[
Exit mobile version