Φοιτητικό επίδομα 2017: Αιτήσεις – οδηγίες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/10/2017 - 11:27 | Author: Newsroom Ipaidia

Ξεκίνησε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου η διαδικασία των αιτήσεων για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος στους φοιτητές για το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα 2017

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν οι δικαιούχοι του από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, για λόγους που σχετίζονται αποκλειστικά με τις τεχνικές προδιαγραφές της ηλεκτρονικής εφαρμογής, οι δικαιούχοι-φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας, του Πολυτεχνείου Κρήτης και των ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, έχουν αρχίσει την υποβολή αιτήσεων, ηλεκτρονικά, από την προηγούμενη Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και θα συνεχίσουν έως και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου.

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ

Η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167). Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος.

Κατ` εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο εφόσον: είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή είναι πάνω από είκοσι πέντε (25) ετών, δηλαδή έχει γεννηθεί πριν την 01/01/1991 ή είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Ειδήσεις για

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://stegastiko.minedu.gov.gr, προκειμένου να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την τους.

1. Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Κατά την διαδικασία αίτησης θα πρέπει να συμπληρώσετε τα παρακάτω:

1. Αριθμό της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας του φοιτητή
2. Α.Φ.Μ. του ίδιου του φοιτητή, ή ΑΦΜ  του/της συζήγου και του φοιτητή στην περίπτωση που είναι δικαιούχος είναι γονέας
3. Αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου
4. Αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN)

Όσοι επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες μπορεί να δει τη σχετική εγκύκλιο που αφορά στη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17.

To Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προχώρησε για πρώτη φορά φέτος, από το 2004 που χορηγείται το , στη δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής αιτήσεων.

Σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τα οικονομικά στοιχεία που αποτελούν προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος αντλούνται με διαλειτουργικότητα από την ΑΑΔΕ. Έντυπες βεβαιώσεις απαιτούνται για εξαιρετικές περιπτώσεις μόνο.

Ολες οι ειδήσεις για

Loading...


  • europalso

    ideascentral