Φοιτητές: Παλεύουμε για πανεπιστήμια ανοιχτά & ασφαλή!

Οι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Ζωντανεύουμε τους Φοιτητικούς Συλλόγους με τη γνώμη και τη δράση μας, προσπερνώντας  όποιον βάζει εμπόδια, αναφέρει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Μετά από 1,5 χρόνο οι φοιτητές επιστρέφουμε ξανά στα αμφιθέατρα με το κεφάλι ψηλά, γιατί με τους αγώνες μας συμβάλλαμε να ανοίξουν οι σχολές μας, να γίνουμε φοιτητές ξανά!

Μαζί μας έχουμε τους πρωτοετείς και δευτεροετείς συναδέλφους μας που μπαίνουν για πρώτη φορά σε αμφιθέατρο! Με τη γνώμη και τη συμμετοχή τους μπορούμε να μαζικοποιήσουμε τους συλλόγους μας που είναι η δύναμη μας για να κερδίσουμε τα δικαιώματά μας!

Παλεύουμε για πανεπιστήμια ανοιχτά & ασφαλή! Είναι στο χέρι μας!

1,5 χρόνο μετά το πρώτο κλείσιμο των σχολών η κυβέρνηση δεν άκουσε ούτε ένα από τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων, ούτε ένα από τα αιτήματα των υγειονομικών.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχουν την κύρια ευθύνη! Λεφτά είχαν αλλά τα ξόδεψαν για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς (6,6δις), για πανεπιστημιακή αστυνομία (30 εκατ). Χρόνο είχαν αλλά τον ξόδεψαν ψηφίζοντας αντιδραστικά νομοσχέδια όπως το νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη για την καταστολή και τις διαγραφές φοιτητών.  Τώρα ετοιμάζονται να φέρουν νέο νόμο-πλαίσιο που θα οδηγήσει:

Διεκδικούμε πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα!

Η ισοτίμηση των πτυχίων μας με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ολοκλήρωσε η ΝΔ, δίνει άλλο ένα γερό χτύπημα στα πτυχία μας! Με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής χιλιάδες μαθητές κρίνονται «ακατάλληλοι» να σπουδάσουν εκτός αν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ένα πτυχίο κολεγίου, ισότιμο με του ΑΕΙ!

Κερδισμένη είναι η μεγαλοεργοδοσία που θα συμπιέζει τα δικαιώματα όλων μας προς τα κάτω αξιοποιώντας το νόμο Χατζηδάκη και το νομοθετικό οπλοστάσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις! Οι απλήρωτες υπερωρίες, τα ωράρια-λάστιχο, οι ατομικές συμβάσεις χωρίς δικαιώματα, τα γραφεία ενοικίασης εργαζομένων διαμορφώνουν μια εργασιακή ζούγκλα για τους νέους εργαζόμενους και τους χιλιάδες φοιτητές που δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές.

Μαζί με τους εργαζόμενους και τα σωματεία μπορούμε να διεκδικήσουμε σύγχρονους όρους δουλειάς. Μας εμπνέει ο αγώνας των εργαζομένων της E-food που έδειξε τη δύναμη των εργαζομένων όταν οργανώνονται στα σωματεία, απεργούν και παλεύουν!

Η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση είναι το όπλο μας!

Οι φοιτητές να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Ζωντανεύουμε τους Φοιτητικούς Συλλόγους με τη γνώμη και τη δράση μας, προσπερνώντας  όποιον βάζει εμπόδια! Οργανώνουμε τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας με ουσιαστική συμμετοχή των φοιτητών στη συζήτηση και υλοποίηση των αποφάσεων. Καλούμε τους πρωτοετείς και δευτεροετείς συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το Σύλλογο τους, να συγκροτήσουν επιτροπές στα έτη τους, όπως είχαν το 5μελές στο τμήμα τους, για να ενημερώνονται και να συντονίζουν τη δράση τους.

Έχουμε δύναμη! Είναι αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία μπήκε «στον πάγο» και είναι στο δικό μας χέρι η είσοδος της στα Πανεπιστήμια να ανασταλεί μόνιμα, να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη στο σύνολο του!

Ο αγώνας μας ενοχλεί! Για αυτό τον συκοφαντούν, αμόλυσαν τα φασιστοειδή για να επιτεθούν σε αγωνιστές φοιτητές, αξιοποιούν ενέργειες και ομάδες, που καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητές και τους συλλόγους μας, για να δικαιολογήσουν την ένταση της καταστολής!

Διεκδικούμε:

ip[
Exit mobile version