Φοιτητές για νομοσχέδιο ΑΕΙ: Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες μας

Επιστρέφουν τα ΤΕΙ με τριετή φοίτηση - Όλες οι αλλαγές που έρχονται

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ακυρώνουν στην πράξη ακόμα και ψηφισμένους νόμους, αναφέρει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Μ.Α.Σ.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες και φοιτήτριες που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις την Πέμπτη 14/7, ενάντια στην ψήφιση του νέου -πλαίσιο! Η προσπάθεια της κυβέρνησης να ψηφίσει το νομοσχέδιο με σιγή νεκροταφείου μέσα στο κατακαλόκαιρο δεν πέρασε!

Η συζήτηση που εκτυλίχθηκε μέσα στη Βουλή και η ονομαστική ψηφοφορία απέδειξε τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης που τελικά είτε υπερψήφισαν πλειάδα άρθρων του νομοσχεδίου είτε αποχώρησαν για να μην εκτεθούν υπερψηφίζοντας μια σειρά αντιδραστικών διατάξεων. Όμως ο νόμος-έκτρωμα έχει καταψηφιστεί από την πλειοψηφία των φοιτητών, των εργαζόμενων και πανεπιστημιακών δασκάλων που θα φροντίσουν να μείνει στα χαρτιά!

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ακυρώνουν στην πράξη ακόμα και ψηφισμένους νόμους! Έτσι αναβάλαμε την είσοδο της πανεπιστημιακή αστυνομίας. Ακυρώσαμε την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας που είχε επιχειρήσει να περάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018. Μπλοκάραμε την επιβολή διδάκτρων σε δεκάδες προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών. Βάλαμε εμπόδια στα σχέδια για συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων το προηγούμενο διάστημα. Εδώ και μια δεκαετία δεν εφαρμόστηκε η διάταξη του νόμου Διαμαντοπούλου για ενιαία ψηφοδέλτια στην εκλογή φοιτητών στα όργανα διοίκησης.

Τώρα μπορεί και πρέπει να δυναμώσει η πάλη σε κάθε τμήμα και έτος, ο κοινός αγώνας των φοιτητών μαζί με τους εργαζόμενους στα ιδρύματα και τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς για να αποτρέψουμε:

Οι φοιτητές θα πούμε την τελευταία λέξη!

Με την οργανωμένη, συλλογική διεκδίκηση, την οργάνωση στους φοιτητικούς συλλόγους μπορούμε να τα καταφέρουμε!

ip[
Exit mobile version