Ευ. Βενιζέλος: Επικίνδυνος αναχρονισμός στην εκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/04/2015 - 22:31 | Author: Newsroom Ipaidia

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή το προωθούμενο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, κατηγορώντας την πως…

θέτει στο στόχαστρο «κάθε μετρό εκσυγχρονισμού, αξιοκρατίας και αριστείας στα πανεπιστήμια και γενικότερα στο χώρο της εκπαίδευσης».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, προσπάθειες ετών, που έγιναν υπό συνθήκες ευρύτερης συναίνεσης, ακυρώνονται με ιδεοληπτικό τρόπο, στο όνομα μιας βαθειά συντηρητικής αριστεράς και μιας πελατειακής και παλαιοσυνδικαλιστικής αντίληψης για το εκπαιδευτικό σύστημα.

«Η ελληνική εκπαίδευση κινδυνεύει να καταστεί μουσειακό είδος εκτός διεθνών εξελίξεων. Το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, ο πιο σημαντικός ενδογενής πόρος ανάπτυξης εγκαταλείπεται για χάρη στείρων παλαιοκομματικών εμμονών», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέτρεξε στο 1982, οκτώ μόλις χρόνια μετά τη πτώση της δικτατορίας, όταν «ο τότε νόμος – πλαίσιο και το μοντέλο του δημοκρατικού/συμμετοχικού πανεπιστημίου των ομάδων, είχε νόημα γιατί ολοκλήρωνε την μεταπολίτευση στα ΑΕΙ».

«Σήμερα όμως το να σκέφτεται η κυβέρνηση με όρους της δεκαετίας του 1970 και των αρχών της δεκαετίας του 1980 στον τομέα αυτό είναι επικίνδυνος αναχρονισμός που υπονομεύει την προοπτική των παιδιών μας», κατέληξε.

Loading...


  • europalso   ideascentral