Έτοιμο το πλάνο στον δήμο Ηρακλείου Αττικής για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

ipaidia thumbnail

Μία από τις υποχρεώσεις που έχουν να δρομολογήσουν τη νέα σχολική χρονιά οι δήμοι, είναι αυτή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Ήδη όσοι δήμοι της Αττικής είχαν εξαιρεθεί και δεν έχουν ακόμη ενταχθεί, προετοιμάζονται για το θέμα αυτό, βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας, θέτουν τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται (κυρίως αυτό της εγκατάστασης) και φροντίζουν ώστε να είναι όλα έτοιμα και ασφαλή για τα παιδιά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση, ο δήμος Ηρακλείου διαθέτει και εφεδρικό σχέδιο με τις αίθουσες που δημιούργησε πέρυσι σε παραρτήματα των δημοτικών παιδικών σταθμών, έτσι ώστε, οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί, να μην έχει επίπτωση στα παιδιά.

«Το λέμε συνεχώς πως τα παιδιά μας είναι η απόλυτη προτεραιότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπάμπαλος και συνέχισε: «Όπως φροντίσαμε να τελειώσει ομαλά αυτή η περιπετειώδης χρονιά θωρακίζοντας την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και, κατά συνέπεια, των οικογενειών τους, έτσι θέλουμε να κάνουμε τη βέλτιστη δυνατή προετοιμασία για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και τη νέα σχολική περίοδο. Κάποια πράγματα δεν είναι στο χέρι μας. Όπως όμως έχουμε αποδείξει, διαθέτουμε σχέδιο και για τις φορές που κάτι πάει στραβά, ώστε να μην ταλαιπωρούμε τους Ηρακλειώτες. Με αυτό το σχέδιο και με σοβαρότητα θα προχωρήσουμε, δουλεύοντας όλο το καλοκαίρι αν χρειαστεί».

ip[
Exit mobile version