Επιστολή προς τους Γονείς των μαθητών μας- Απεργιακή Επιτροπή Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/09/2013 - 17:15 | Author: Newsroom Ipaidia

Είμαστε στην ίδια μεριά, στην ίδια όχθη!

Είμαστε Μαζί και όχι απέναντι!

Αγαπητοί γονείς των μαθητών μας,

Νιώθουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε, μέσω αυτής της επιστολής, μαζί σας και με κάθε έναν ξεχωριστά, σήμερα που η επίθεση στο Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο είναι η μεγαλύτερη και σφοδρότερη των τελευταίων ετών.

Επίθεση από όλους εκείνους που τα τελευταία χρόνια ψηφίζουν τα μνημόνια και τις επιταγές των δανειστών της χώρας.

Εμείς οι Δάσκαλοι των παιδιών σας, όπως κι εσείς, βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια τις πολιτικές της λιτότητας, των περικοπών στις κοινωνικές παροχές και της απίστευτης φορολογίας με τα χαράτσια. Βλέπουμε μαθητές μας να υποσιτίζονται και τις οικογένειές τους σε απόγνωση. Έχουμε κι εμείς ανέργους στις οικογένειές μας όπως κι εσείς. Είδαμε κι εμείς το όποιο εισόδημά μας να μειώνεται στο μισό όπως και το δικό σας. Απολύθηκαν μέσα στο καλοκαίρι 2.221 συνάδελφοί μας της Β/θμιας Εκπαίδευσης, όχι γιατί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους ή ήταν «επίορκοι», αλλά γιατί έπρεπε να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των απολύσεων που δεσμεύθηκε η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα, με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.

Τα μέτρα και οι περικοπές των μνημονιακών κυβερνήσεων δεν σταματούν όμως εδώ:

·Φέτος είναι η πρώτη χρονιά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που δεν έγινε ούτε ένας διορισμός εκπαιδευτικού κι ας συνταξιοδοτήθηκαν την τελευταία τριετία 14.060 εκπαιδευτικοί (1.027 Νηπιαγωγοί, 5.295 Δάσκαλοι, 7.738 Καθηγητές από το 2010 και μετά).

·Φέτος το καλοκαίρι απολύθηκαν 2.500 Σχολικοί Φύλακες. Κι αυτοί πάλι όχι γιατί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους αλλά για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των απολύσεων.

·Πριν από λίγες μέρες το Υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του «καταργεί» ουσιαστικά το νόμο του 2006 που προβλέπει μέχρι 25 μαθητές ανά τμήμα και τους αυξάνει στους 28.

·Μια μέρα πριν τον αγιασμό και την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με εγκύκλιο του Υπουργείου και πάλι, αναστέλλεται ουσιαστικά η λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος των Σχολείων. Για την κάλυψη των επίσημων πια 6.000 σχεδόν κενών εκπαιδευτικών, υποχρεώνει τους δασκάλους του ολοήμερου να μετακινηθούν στο πρωινό πρόγραμμα και να αναλάβουν τμήμα. Ένας κατεξοχήν κοινωνικός θεσμός για τους εργαζόμενους γονείς παύει να υπάρχει κι αυτό για να παρουσιαστεί τεχνητό πλεόνασμα εκπαιδευτικών που θα μετακινηθεί υποχρεωτικά σε άλλα σχολεία, άλλων περιοχών και άλλων νομών. Εκείνο όμως που είναι βέβαιο είναι ότι πολύ σύντομα θα καταργηθούν οι οργανικές θέσεις των απαξιωμένων πια ολοήμερων σχολείων και οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα αποτελέσουν τη δεξαμενή των επόμενων απολύσεων.

·Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται φέτος για υποστηρικτικούς μαθησιακούς κι εκπαιδευτικούς μηχανισμούς. Τα Ειδικά Σχολεία από πάντα υποστελεχωμένα και με προβλήματα καθώς και τα Τμήματα Ένταξης για τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες δεν θα λειτουργήσουν κανονικά. Το ίδιο και τα Τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας αφού η λειτουργία τους (με μια εγκύκλιο πάλι) επαφίεται στην ύπαρξη κονδυλίων από τα ΕΣΠΑ και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς των 200ευρώ.

·Τέλος με όλο το νομοθετικό πλαίσιο του τελευταίου διαστήματος δεκάδες χιλιάδες παιδιά διώχνονται από το σχολείο (κλείσιμο ΕΠΑΛ, πανελλαδικές από την Α’ Λυκείου), οδηγούνται στην απλήρωτη εργασία της μαθητείας.

Για όλα αυτά

σας καλούμε να συμπαραταχθείτε στον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών, να ’στε δίπλα μας. Είμαστε στην ίδια μεριά κι έχουμε απέναντι όλους αυτούς που με την πολιτική τους δημιουργούν καθημερινά αυτή την πρωτόγνωρη κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση. Είμαστε όλοι μαζί απέναντι σ’ αυτούς που με τα μνημόνιά τους προκαλούν μόνο πόνο, δυστυχία κι εξαθλίωση. Είμαστε απέναντι σ’ αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές των παιδιών μας, τα στέλνουν μετανάστες. Ήρθε η ώρα να τους σταματήσουμε, να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Τα σχολεία δεν τα κλείνουμε εμείς με τον απεργιακό αγώνα μας αλλά οι πολιτικές τους!

Διδάσκουμε καθημερινά στους μαθητές μας την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη, την αξιοκρατία, την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό μέσα από τη χαρά της γνώσης, της συμμετοχής και της προσπάθειας. Αυτά δεν τα διαπραγματευόμαστε γιατί πολύ απλά δεν θα είμαστε Δάσκαλοι.

Κλείστε τ’ αυτιά και τα μάτια σας σε όλους αυτούς τους πληρωμένους κατάπτυστους συκοφάντες που ήδη «έπιασαν δουλειά» στα τηλεπαράθυρα προσπαθώντας να απαξιώσουν οποιονδήποτε σηκώνει κεφάλι και αντιστέκεται, να στρέψουν τους μεν εναντίον των δε.

Αγαπητοί γονείς,

Εμείς γνωριζόμαστε καλά. Καθημερινά μοχθούμε για ένα σκοπό για ένα στόχο: την κοινωνικοποίηση και τη μόρφωση των παιδιών μας για να τους ανοίξουμε όσα πιο πολλά παράθυρα μπορούμε σ’ ένα νέο κόσμο, στο μέλλον!

Ο αγώνας μας είναι κοινός και θα είναι και νικηφόρος!

Ζ’ Σύλλογος Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Θεσ/νίκης

(Αμπελοκήπων – Σταυρούπολης – Μενεμένης)

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso