«Επανεξέταση της διακοπής παροχής επιμισθίου κατά τις περιόδους των αδειών μητρότητας-ανατροφής»

ipaidia thumbnail

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ και Κυρία Υφυπουργέ,Τον Σεπτέμβριο του 2016 τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος  υπ’ αριθμ. 4415/2016, σύμφωνα με τον οποίο στο Άρθρο 16, παράγραφος 12, αν ο εκπαιδευτικός κατά την διάρκεια της απόσπασής του δεν παρέχει διδακτικό έργο πέραν του διμήνου η παροχή του επιμισθίου διακόπτεται. Ο Νόμος αυτός εφαρμόστηκε και στις περιπτώσεις εκπαιδευτικών που βρισκόντουσαν σε άδειες μητρότητας.

ΒΟΡΕΙΑΣ ΡΗΝΑΝΙΑΣΒΕΣΤΦΑΛΙΑΣ

VEREIN DER GRIECHISCHEN ERZIEHER IN NRW E.V.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Η σύνδεση του επιμισθίου με το διδακτικό έργο είναι ατυχής. Το ειδικό επιμίσθιο καταβάλλεται για την αντιμετώπιση των ειδικών συνθηκών διαβίωσης σε κάθε χώρα, για αυτό και διαφέρει από χώρα σε χώρα και όχι για το διδακτικό τους έργο.  Κριτήριο λοιπόν για την παροχή του, θα έπρεπε να είναι η διαμονή των εκπαιδευτικών στην χώρα απόσπασης κατά το διάστημα λειτουργίας των σχολικών μονάδων,

Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε το οξύμωρο που προκύπτει από την πρόθεση του κ. Πρωθυπουργού να καταβάλλει εφάπαξ το ποσό των 2000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννηθεί μέσα στο 2020, στο πλαίσιο στήριξης της ελληνικής οικογένειας και αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας που μαστίζει τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει να εφαρμόζεται η μη καταβολή ειδικού επιμισθίου στις μητέρες που βρίσκονται σε άδεια μητρότητας όντας αποσπασμένες στο εξωτερικό,  ενέργεια που αποδεδειγμένα αποθαρρύνει έως και αποτρέπει τον οικογενειακό προγραμματισμό αυτών των οικογενειών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε από το υπουργείο την επανεξέταση του θέματος και την επαναφορά της καταβολής του επιμισθίου με αναδρομική ισχύ στις αποσπασμένες στο εξωτερικό εκπαιδευτικούς, οι οποίες βρίσκονται  σε άδειες μητρότητας-ανατροφής.

ip[
Exit mobile version