“Έντονη διαμαρτυρία για την ανάθεση στον ΣΕΨ της Εποπτείας των εργαζομένων στα ΕΠΑΛ Ψυχολόγων(ΠΕ23)”

ΘΕΜΑ: «ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ Σ.Ε.Ψ. ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ Ε.Π.Α.Λ.»

Αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ

Η συμφωνία αυτή όχι μόνο αγνόησε το διευκρινιστικό ερώτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής, του Συλλογικού οργάνου του κλάδου των ψυχολόγων του Υπουργείου Παιδείας, προς το Υ.Π.Π.Ε.Θ., που τέθηκε έγκαιρα και εγγράφως (στις 14/06/2018 με Αρ. Πρωτ: 110)αλλά και παράκαμψε το αίτημα της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. προς το Διευθυντή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης να αναλάβει μέσω του επιστημονικού του οργάνου του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Αγωγής (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.) το έργο αυτό, ως το πιο κατάλληλο και πλέον αρμόδιο για την υποστήριξη των συναδέλφων του χώρου, μη λαμβάνοντας υπόψη την εμπεριστατωμένη πρόταση εκπαίδευσης που κατέθεσε.

Σημειώνουμε ενδεικτικά ότι από την φύση και την σύστασή του ως φορέας, το Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. διαθέτει τα εξής μοναδικά πλεονεκτήματα :

Καταγγέλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη συμφωνία αυτή που έγινε «εν κρυπτώ» και χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση της Ομοσπονδίας και δηλώνουμε ότι θα προσβάλλουμε στην πράξη τη συγκεκριμένη σύμβαση μέσα από τους ίδιους τους ψυχολόγους των ΕΠΑΛ, τους οποίους η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. καλύπτει συνδικαλιστικά .

Κλείνοντας θεωρούμε ότι θα αποτελούσε ένδειξη μιας ελάχιστης εκτίμησης των επαγγελματικών προσόντων, του έργου και της πολυετούς εμπειρίας των ίδιων των εργαζομένων Ψυχολόγων σε δομές του Υ.Π.Π.Ε.Θ. η συμμετοχή των ψυχολόγων της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α,, στη δράση αυτή.

 

ip[
Exit mobile version