Ένταση στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών έξω από τη Βουλή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/01/2019 - 14:33 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Για τρίτη φορά πραγματοποίησαν κινητοποίηση  οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί – Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, η συγκέντρωση έξω από τη Βουλή διαλύθηκε και οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα Προπύλαια για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Νέα ένταση ξέσπασε λίγο μετά τις 3.30, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα της Βουλής, ενώ πέταξαν νεράτζια και μπουκάλια με νερό. Οι αστυνομικοί απάντησαν με τη ρίψη χημικών.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου. Aυτή την ώρα   η ΔΟΕ, η  ΟΛΜΕ  και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί  πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Λίγο μετά τις 14:00 επικράτησε μικροένταση όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν στη Βουλή από τα σκαλιά του  Άγνωστου Στρατιώτη .

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στην πλαϊνή πλευρά της Βουλής, όπου είναι η είσοδος για το υπόγειο parking και πέταξαν νεράντζια και μπουκάλια στους αστυνομικούς.

Να σημειωθεί ότι στις δυο προηγούμενες κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν άγρια καταστολή από τις δυνάμεις της αστυνομίας και είναι γεγονός πως τόσο στην πρώτη κινητοποίηση όσο και σε αυτή της Δευτέρας αναπληρωτές τραυματίστηκαν από βομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα που, όπως υποστηρίζουν, οι άνδρες των ΜΑΤ τους έριξαν σε ευθεία βολή.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα για το νέο σύστημα διορισμών προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα είναι το πτυχίο τους και η προϋπηρεσία και το άλλο 50% η κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.α.).

Δάσκαλοι και καθηγητές διαμηνύουν ότι το εν λόγω σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το πτυχίο τους και παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΑΣΑΔ

Loading...


  • europalso   ideascentral