Ενημερωτικο για το ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ- ΑΠΥΣΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

(περιόδου Σεπτεμβρίου- Δεκεμβρίου 2017)

Α. Στο συγκεκριμένο διάστημα τα θέματα που συζητήθηκαν στις συνεδριάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου Α/ΠΥΣΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ήσαν τα ακόλουθα:
 Χορηγήσεις αδειών χωρίς αποδοχές σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2017-8
 Χορηγήσεις εκπαιδευτικών αδειών με αποδοχές
 Χορηγήσεις αδειών άνευ αποδοχών
 Διακοπές αδειών
 Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε.
 Αποδόσεις δεύτερης ειδικότητας
 Απαλλαγές στελεχών εκπαίδευσης από τα καθήκοντά τους
 Αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών Α/βάθμιας εκπαίδευσης ως Συντονιστές εκπαίδευσης προσφύγων για το σχολικό έτος 2017-8.
Η στάση μας καθορίστηκε από τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε., του εκπαιδευτικού κινήματος και των θέσεων των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων.
Στο διάστημα αυτό τοποθετηθήκαμε με δηλώσεις που καταθέσαμε στα πρακτικά του συμβουλίου.

2. Στη συνεδρίαση της 13/10/2017 στην έναρξη της διαδικασίας του υπηρεσιακού συμβουλίου ζητήσαμε με δήλωσή στα πρακτικά να συζητηθούν δύο επιπλέον θέματα στην Η.Δ.: α) κάλυψη με δύο (2) επιπλέον εκπαιδευτικούς του ειδικού σχολείου ΑΙΓΑΛΕΩ όπως και β) να εγκριθούν ενισχυτικές διδασκαλίες και πέραν του χρονικού ορίου που ορίζει ο νόμος. (Δεν έγινε αποδεκτό από τη Διοίκηση και τα διορισμένα μέλη).
Επίσης ψηφίσαμε ΛΕΥΚΟ σε μετακίνηση συναδέλφου ειδικότητας σε 7 σχολεία θεωρώντας το εξοντωτικό (παρ’ ότι υπήρχε θετική αίτηση της).
Η συνολική λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων εκτιμούμε ότι καθορίζονται από τη διαχείριση της λειτουργίας των σχολείων κάτω από το βάρος των περικοπών που υπαγορεύουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις κυβέρνησης- Ε.Ε., ενώ παραμένει ως σημαντικό ζήτημα η αναπλήρωση/κάλυψη των κενών.

Β. Δήλωση του Αναγνωσταρά Γιάννη / τακτικού μέλος Α/ΠΥΣΠΕ Αττικής εκλεγμένου με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ:
“Στα πλαίσια της εναλλακτικής θητείας ενός έτους που εφαρμόζουν οι Παρεμβάσεις-Κινήσεις Συσπειρώσεις δηλώνω ότι παραιτούμαι από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Α/ΠΥΣΠΕ Αττικής στο τέλος Δεκεμβρίου και τη θέση αναλαμβάνει ως εκπρόσωπος του ψηφοδελτίου ο σύντροφος ΚΑΛΟΥΣΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ”

​Αναγνωσταράς Γιάννης
Αναγνωσταράς Γιάννης
Καλούσης Ακρίτας

Στην Κατηγορία : ΠΑΙΔΕΙΑ
ip[
Exit mobile version