Ενημέρωση περί νομιμότητας της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα της εφαρμογής e-eggrafes

ipaidia thumbnail

Σύμφωνα με το άρθρο 6 του κανονισμού 679/2016 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 27ης Απριλίου 2016, για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των αυτών και την κατάργηση της οδηγίας 95/46/ΕΚ (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων), εξασφαλίζεται η νομιμότητα της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για την άσκηση δημόσιας εξουσίας.

1.Υπεύθυνος επεξεργασίας των δεδομένων είναι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
2.Σκοπός επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είναι να εξυπηρετηθεί η διαδικασία Ηλεκτρονικής Δήλωσης εγγραφής-προτίμησης όπως περιγράφεται στην 10645/ΓΔ4/22-01-2018 (ΦΕΚ120 τ. Β’ 23/01/2018) Υπουργική Απόφαση.

5.Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που καταχωρίζονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΥΠΠΕΘ Δήλωσης Προτίμησης τηρούνται έως την 31 Οκτωβρίου εκάστου έτους.
6.Υπεύθυνοι επεξεργασίας των δεδομένων είναι η Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και η Διεύθυνση Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Διευθυντών των σχολικών μονάδων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.

ip[
Exit mobile version